Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνετρίβη μικρό αεροσκάφος στην Κροατία – Τα θύματα ήταν Ολλανδοί πολίτες
Αερομεταφορές

Συνετρίβη μικρό αεροσκάφος στην Κροατία – Τα θύματα ήταν Ολλανδοί πολίτες

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν.

Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη στη βορειοδυτική Κροατία, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες Ολλανδοί να χάσουν τη ζωή τους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Όγκουλιν, σύμφωνα με τις κροατικές αρχές. Το ολλανδικό αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε πτήση από το Μάριμπορ της Σλοβενίας στην Πούλα, στα παράλια της Αδριατικής.

Ο επικεφαλής των ερευνητών της Πολιτικής Αεροπορίας της Κροατίας Ντάνκο Πέτριν είπε στους δημοσιογράφους ότι και οι τρεις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Τα συντρίμμια βρέθηκαν μισοκατεστραμμένα από φωτιά. «Θα χρειαστεί να κάνουμε αναλύσεις DNA επειδή το σημείο του δυστυχήματος είναι τέτοιο που δεν μπορούσαμε οπτικά να καθορίσουμε τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων», εξήγησε. Σύμφωνα πάντως με τα έγγραφα πτήσης, στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πιλότος και δύο επιβάτες.

Η εκπρόσωπος του ολλανδικού ΥΠΕΞ Φελίσια Μπάκερ διευκρίνισε ότι όλα τα θύματα ήταν Ολλανδοί πολίτες.

Σημειώνεται πως η περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος είναι δύσβατη και, ενδεχομένως, παραμένει μέχρι και σήμερα ναρκοθετημένη.

Υπεύθυνη Ροής - TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023