Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςTravel Mart: Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της κινέζικης τουριστικής αγοράς για την Ελλάδα

Travel Mart: Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της κινέζικης τουριστικής αγοράς για την Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου στην πόλη Kunming διεξάγεται η 7η Διεθνής Τουριστική Έκθεση `Travel Mart`, στην οποία συμμετέχουν 98 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο…

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος,<...>όπου στην πόλη Kunming διεξάγεται η 7η Διεθνής Τουριστική Έκθεση `Travel Mart`, στην οποία συμμετέχουν 98 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ελλάδα έλαβε μέρος και σε αυτήν την έκθεση με ένα εντυπωσιακό περίπτερο του Ελληνικού Τουρισμού, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές και από τον Υπουργό Τουρισμού της Κίνας, ως ο καλύτερος εκθεσιακός χώρος της `Travel Mart 2005`.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε μακρά συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Yunnan, κ. Xu Rongkai, με τον οποίο συζήτησαν θέματα, που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Yunnan είναι η δεύτερη – μετά από αυτή του Πεκίνου – μεγαλύτερη περιφέρεια της Κίνας, με ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία. Ο κ. Rongkai δήλωσε, ότι όνειρό του είναι να επισκεφθεί την Ελλάδα, συνεχάρη τον κ. Αβραμόπουλο για την πετυχημένη προβολή της χώρας μας στην Κίνα και κάλεσε τους συμπατριώτες του Κινέζους, να επισκεφθούν την Ελλάδα, για να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Επίσης ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Κίνας κ. Shao Qiwei, με τον οποίο συμφωνήθηκε να ενισχυθεί περισσότερο το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων. Ακόμη, αποφασίστηκε να είναι η Ελλάδα, κάθε χρόνο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, η τιμώμενη χώρα στη μεγάλη έκθεση του Πεκίνου, που διεξάγεται κάθε Ιούνιο. Ο κ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τον κ. Qiwei, να επισκεφθεί επίσημα τη χώρα μας, πρόσκληση η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Qiwei χαρακτήρισε το Ελληνικό Περίπτερο ως το καλύτερο της Έκθεσης `Travel Mart` και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διαφημιστική εκστρατεία της χώρας, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει στην Κίνα, όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο Υπουργός Τουρισμού της Κίνας δώρισε στον κ. Αβραμόπουλο τις 5 μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι οποίες παρουσιάστηκαν επίσημα μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε, ότι “συνεχίζεται μεθοδικά το άνοιγμα της χώρας μας στην τεράστια τουριστική αγορά της Κίνας, η δυναμική της οποίας τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστική για το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού”. Επιβεβαιώθηκε, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, το ενδιαφέρον των Κινέζων για τη χώρα μας και για το λόγο αυτό μπαίνουν σε εφαρμογή προγράμματα, που θα φέρουν τους δύο λαούς ακόμη πιο κοντά και στον τομέα του τουρισμού”.

Τέλος, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης παρεχώρησε συνεντεύξεις στο CCTV, αλλά και σε μεγάλες κινεζικές εφημερίδες, ενώ είχε επαφές με μεγάλους κινέζους και ευρωπαίους tour operators.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συνοδευόταν στο ταξίδι του από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο-Στράτη και το Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γιώργο Τρυφωνίδη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024