Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣτην πρώτη θέση καταναλωτών οι Κινέζοι τουρίστες
Έρευνα της Global Blue

Στην πρώτη θέση καταναλωτών οι Κινέζοι τουρίστες

Από την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την τουριστική κατανάλωση, οι Κινέζοι τουρίστες πέρσι βρέθηκαν στην πρώτη θέση με κατανάλωση 102 δισ. δολάρια Αμερικής. Από την άλλη πλευρά, λόγω άγνοιας δεν ζητούν επιστροφή των φόρων για τις αγορές τους.

Σύμφωνα με την έρευνα της Global Blue οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο εξωτερικό το 2012, 102 δισ. δολάρια Αμερικής ποσό που τους έφερε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην τουριστική κατανάλωση από την 7η θέση που κατείχαν το 2002. Από το σύνολο αυτών των χρημάτων, η Ευρώπη έλαβε 4,1 δισ. δολάρια Αμερικής. Όπως είναι γνωστό, οι Κινέζοι λατρεύουν τα ψώνια ιδίως επώνυμων προϊόντων, γεγονός που τους κάνει πολύ δημοφιλείς τουρίστες στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Είναι όμως σημαντικό να τονίσουμε ότι κυρίως λόγω άγνοιας και εμποδίων στην γλώσσα δεν συμπληρώνουν τα κατάλληλα έγγραφα και αφήνουν πίσω στους προορισμούς μεγάλα ποσά που δικαιούνται από την επιστροφή φόρων. Σύμφωνα με υπολογισμούς το 2012 θα έπρεπε να έχουν λάβει πίσω περίπου 392,4 εκατ. δολάρια Αμερικής, αλλά τελικά δεν έλαβαν παρά μόνο το ένα τρίτο αυτού του ποσού.

Η κ. Zhan Yi, διευθύντρια τουριστικού γραφείου εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας, τόνισε ότι η άγνοια των Κινέζων τουριστών για την επιστροφή φόρου είναι μεγάλη και έτσι δεν συμπληρώνουν τις κατάλληλες αιτήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024