Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρώτη δύναμη στον εξερχόμενο τουρισμό η Κίνα
Τουριστικές τάσεις

Πρώτη δύναμη στον εξερχόμενο τουρισμό η Κίνα

Η Κίνα ξεπέρασε τους 65 εκατ. εξερχόμενους τουρίστες το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ το 2014 ξεπέρασε τους 100 εκατ. σημειώνοντας αύξηση περίπου 20%.

Για άλλη μια φορά, η Κίνα κατάφερε να δείξει την κυριαρχία της ως η μεγαλύτερη αγορά προέλευσης τουριστών στον κόσμο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
 
Σύμφωνα με την έκθεση του 2015 της China Tourism Academy, ο αριθμός των εξερχόμενων Κινέζων τουριστών ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια για πρώτη φορά το 2014, για να φθάσει στο εντυπωσιακό νούμερο των 107 εκατομμυρίων, σημειώνοντας 19,5% αύξηση από το προηγούμενο έτος. Η αύξηση που σημειώνεται από έτος σε έτος είναι της τάξεως του 16% αν και φέτος αναμένεται να είναι υψηλότερη.
 
Οι δαπάνες των Κινέζων τουριστών στο εξωτερικό το 2014 αυξήθηκαν επίσης, φθάνοντας συνολικά τα 164,8 δισ. δολάρια. Ενδιαφέρον είναι να σημειώσουμε ότι η έκθεση αποδίδει την μεγάλη αυτή αύξηση και στο γεγονός της αποδοχής των καρτών UnionPay από τα διεθνή καταστήματα στους προορισμούς που ταξιδεύουν οι Κινέζοι, και έτσι στην ευκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τους Κινέζους τουρίστες. Με αυτό τον τρόπο οι Κινέζοι που είναι γνωστοί για την καταναλωτική τους μανία, διευκολύνονται στην αύξηση των δαπανών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.
 
Οι αγαπημένοι προορισμοί για τους Κινέζους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Εκείνο που αποζητούν όταν ταξιδεύουν για να είναι ικανοποιημένοι, είναι ενημερωτικά φυλλάδια στα Κινέζικα, κινέζικη κουζίνα, τηλεοπτικά κανάλια στις τηλεοράσεις των δωματίων των ξενοδοχείων και φυσικά αποδοχή των πιστωτικών τους καρτών και του συστήματος UnionPay.
 
Βέβαια η Κίνα έχει καταφέρει να μπει και μέσα στην πρώτη τετράδα των κρατών με τον μεγαλύτερο εισερχόμενο τουρισμό αφήνοντας πίσω παραδοσιακούς προορισμούς όπως η Ιταλία. Από την άλλη ερωτηματικά για την πορεία του εξερχόμενου τουρισμού της δημιουργούν οι τελευταίες εξελίξεις στα κινέζικα χρηματιστήρια. Σύμφωνα με τα τελευταία διεθνή δημοσιεύματα, ο κινέζικος εξερχόμενος τουρισμός δείχνει να αυξάνεται όπως και τα χρήματα που ξοδεύουν οι Κινέζοι τουρίστες.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024