Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤα ταξίδια γυναικών που ταξιδεύουν μόνες βρίσκονται σε άνοδο
Πάνω από 32 εκατ. Αμερικανίδες ταξίδεψαν μόνες το 2007 -και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται

Τα ταξίδια γυναικών που ταξιδεύουν μόνες βρίσκονται σε άνοδο

Αυξανόμενη τάση στην ταξιδιωτική βιομηχανία αποτελούν οι μοναχικές τουρίστριες. Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα διαθέτουν ήδη προορισμούς της Gateway Destinations για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες.

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες είναι μια αυξανόμενη τάση στην ταξιδιωτική βιομηχανία, σύμφωνα με την Gateway Destinations, με όλο και περισσότερους προορισμούς και είδη ταξιδιών να προσφέρονται στις ΗΠΑ και διεθνώς -από σύντομες αποδράσεις με φίλες, μεγάλα ταξίδια και πολυτελείς εκδρομές περιπέτειας. Πολλές γυναίκες επιχειρούν τέτοια ταξίδια με φίλες, αδελφές, ή ως μητέρα και κόρη. Σύμφωνα με το Travel Channel, ωστόσο, πάνω από 32 εκατ. Αμερικανίδες ταξίδεψαν μόνες το 2007 και αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Μην έχοντας πάντα έναν συνταξιδιώτη, οι γυναίκες που ταξιδεύουν “σόλο” αναζητούν γκρουπ άλλων γυναικών που ταξιδεύουν μόνες, για να διασκεδάσουν και να συναντήσουν άλλες γυναίκες του δικού τους στυλ.

Η ιδιοκτήτρια της Gateway Destinations, Jan Acorn, μιλά από προσωπική εμπειρία: “Μεγάλο μέρος των ταξιδιωτικών μου περιηγήσεων στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια ήταν είτε μόνη μου, είτε με τις φίλες ή την αδελφή μου. Διαπίστωσα ότι πολλές γυναίκες, θέλουν να ταξιδέψουν κι αυτές έτσι. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να δημιουργήσω και πακέτα ταξιδίων για γυναίκες μόνες ή σε μικρές ομάδες. Πιστεύω ότι αυτό βοηθά στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης αυτογνωσίας, γαλουχεί ένα τολμηρό πνεύμα, διευρύνει την κατανόηση από το άτομο του κόσμου γύρω του και επιτρέπει στις γυναίκες να εκφράσουν την ανεξαρτησία τους σε ένα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα ασφαλές περιβάλλον”.

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα διαθέτουν ήδη προορισμούς της Gateway Destinations για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες. Η Jan Acorn προσθέτει: “Λατρεύω να μιράζομαι τη γοητεία της Ευρώπης, την ιστορία και την ομορφιά της με άλλες γυναίκες με έναν εξαιρετικό τρόπο και με τη βοήθεια των ντόπιων επαγγελματιών που έχω γνωρίσει και εμπιστευτεί”.

Η Gateway επίσης συνεργάζεται και με άλλες τουριστικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, για να προσφέρουν προορισμούς και εκτός Ευρώπης. Τέτοιοι προορισμοί είναι γυναικείο σαφάρι στη Νότια Αφρική, καθώς και ένα μοναδικό ταξίδι στο Περού, για τον εορτασμό της επιρροής των γυναικών στην τοπική οικονομία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024