Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑύξηση 35% των επισκεπτών από την κρουαζιέρα το 2011
Υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά

Αύξηση 35% των επισκεπτών από την κρουαζιέρα το 2011

Υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς, MSC Magnifica, στο λιμάνι του Πειραιά, με 3.200 επιβάτες και 1.100 μέλη πλήρωμα.

Mε την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του προέδρου και διευθύντος συμβούλου του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργου Ανωμερίτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Κουβάτσου, του γενικού γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Διαμαντίδη, του γενικού γραμματέα Y.Α.Α.Ν. κ. Νίκου Λίτινα, του λιμενάρχη Πειραιά κ. Μπατσολάκη, του αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, κ. Π. Πετρουλή, του γενικού διευθυντή του ΟΛΠ και προέδρου της MedCruise κ. Στ. Χατζάκου, εκπροσώπων των φορέων της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΟΛΠ ΑΕ, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση υποδοχής των πρώτων επιβατών κρουαζιέρας του 2012 στο Σταθμό Επιβατών Α’ (Αγίου Νικολάου) που αποβιβάσθηκαν στη χώρα μας.

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του πλοιάρχου κ. Giuseppe Maresca της εκπροσώπου της εταιρείας κρουαζιέρας κ. Χρ. Θεοδωρίκα και των Ελλήνων επισήμων επισκεπτών επί του πλοίου, μετέβησαν όλοι στον ειδικό χώρο της έκθεσης “Πανηγύρια του Αιγαίου”, στον οποίο νησιώτες καλλιτέχνες ψυχαγωγούσαν υποδεχόμενοι τους 3.200 επιβάτες και τα 1.200 μέλη του πληρώματος με μουσική, γλυκά, τυριά και ρακί.

“Ως χώρα έχουμε ανάγκη την κρουαζιέρα και από έσοδα στον τόπο” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. “Η Ελλάδα γίνεται πλέον πιο φιλική επιχειρηματικά και πιο προσιτή στις επενδύσεις”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Έκανε λόγο για την ανάγκη νέας εκκίνησης της οικονομίας, ανέφερε ότι το 2011 ήρθαν στην Ελλάδα 2,5 εκατ. επισκέπτες μέσω της κρουαζιέρας και σημειώθηκε αύξηση 35%. Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, για άλλη μία φορά, στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό και την πλήρη άρση του καμποτάζ, το οποίο, όπως είπε, αύριο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή.

Έκανε, επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο λιμάνι του Πειραιά για την προσέλκυση της κρουαζιέρας και δήλωσε ότι ο νέος προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, αξίας 250 εκατ. ευρώ, θα γίνει πραγματικότητα.

“Κάθε μέρα που περνάει η χώρα μας μπορεί να προσελκύει επενδυτές και επενδύσεις, αλλά η κρουαζιέρα είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή“, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της πολιτικής, της πατρίδας και των νέων γενεών να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Χαρακτήρισε το 2012 δύσκολη χρονιά, αλλά και μια χρονιά πρόκληση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δώσουμε ισχυρή απάντηση σε όλους τους εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, στον ευατό μας και στην ιστορία μας.

“Υποδεχθήκαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο από τα 800 που έχουν δηλώσει ότι θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΠ, ενώ τόνισε ότι με τις νέες υποδομές και με τους νέους αυξημένους τρόπους ασφαλείας θα καταφέρουμε και η φετινή χρονιά να είναι πολύ σημαντική και για το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και συνολικά για την κρουαζιέρα. “Πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι τα κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται πολλά λιμάνια, γι’αυτό και οι επιβάτες όλη την τουριστική Ελλάδα”, υπογράμμισε.

Η αντιπρόσωπος της MSC στην Ελλάδα, κα Χριστίνα Θεοδωρίκα, ευχαρίστησε τον υπουργό και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ για το ζεστό καλωσόρισμα που επιφύλαξαν στους επισκέπτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου και τόνισε ότι η MSC επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά της κρουαζιέρας, εξασφαλίζοντας με τις προσεγγίσεις της τα προφανή οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό, συντελώντας έτσι στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

“Ο στόλος μας πλέον αριθμεί 11 πλοία και είναι ένα σημαντικό ορόσημο που δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τις αξίες και το πάθος, αλλά και τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει και επιδεικνύει η ομάδα της ΜSC”, τόνισε η κα Θεοδωρίκα.

Το κρουαζιερόπλοιο της ΜSC, το “MSC Magnifica”, κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 2010. Έχει μήκος 293,8μ., ύψος 51,77μ. με 17 καταστρώματα και 1.259 καμπίνες. Μάλιστα, έχει ειδικά διαμορφωμένη αναδιπλούμενη οροφή, ιδανική για χειμερινές κρουαζιέρες. Αυτήν την περίοδο και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, το πλοίο εκτελεί 9ήμερες χειμερινές κρουαζιέρες στην ανατολική Μεσόγειο προσεγγίζοντας στα λιμάνια Βενετία, Μπάρι, Ρόδος, Χάιφα, Πειραιάς.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τους τουρίστες στην αίθουσα αφίξεων του ΟΛΠ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024