Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΗ χαλάρωση πρώτος λόγος διακοπών για τους Βρετανούς
Έρευνα της εταιρείας Ipsos

Η χαλάρωση πρώτος λόγος διακοπών για τους Βρετανούς

Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι οι Βρετανοί αναζητούν τη χαλάρωση πάνω από όλα στα ταξίδια τους. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ipsos, η οποία διαπίστωσε ότι το 43% των Βρετανών τουριστών θεωρούν ταξίδι αναψυχής ή διακοπών αυτό κατά το οποίο…

Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι οι Βρετανοί αναζητούν τη χαλάρωση πάνω από όλα στα ταξίδια τους. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ipsos, η οποία<...> διαπίστωσε ότι το 43% των Βρετανών τουριστών θεωρούν ταξίδι αναψυχής ή διακοπών αυτό κατά το οποίο θα χαλαρώσουν και θα δουν και κάποια αξιοθέατα. Ο Alex Francis της Travelmatch, τονίζει ότι η εταιρεία του έχει συγκεντρώσει παρόμοια στοιχεία. “Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας χρησιμοποιούν τις διακοπές τους να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν πολυάσχολη εργασία ή οικογένεια”.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010 από την Ipsos σε 24 χώρες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Συμμετείχαν 18.778 ενήλικες και πάνω από 1.000 άτομα τα οποία συμμετείχαν ήταν Βρετανοί. Τα παγκόσμια απποτέλεσματα ήταν ίδια με αυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το 35% των ερωτηθέντων σε όλο τον κόσμο έθεσαν τη χαλάρωση στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους.

Σύμφωνα με τον Francis, τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις διακοπές για να ξεφύγουν από το άγχος της σύγχρονης ζωής. Και σχολιάζει: “Οι πελάτες μας χρησιμοποιούν το χρόνο τους στο εξωτερικό για να κερδίσουν σε ώρες ύπνου, να τεμπελιάσουν στον ήλιο και να χαλαρώσουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς η ζωή μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική”.

Ο Francis σημιεώνει ότι Βρετανοί τουρίστες ενδιαφέρονται για χαλαρωτικές διακοπές στην Ελλάδα και άλλους προορισμούς στη Μεσόγειο. Και καταλήγει: “Η Μεσόγειος είναι ο τέλειος προορισμός για ένα χαλαρωτικό
ταξίδι μακριά από το σπίτι: είναι κοντά, έχει υπέροχο ζεστό καιρό και μια μεγάλη ποικιλία από άνετα και πολυτελή θέρετρα. Ένα ταξίδι στην περιοχή αυτή θα ήταν τέλειο για τους πολλούς Βρετανούς ταξιδιώτες, που ψάχνουν ακριβώς να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας”
.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024