Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕντυπωσιακή η έναρξη του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού

Εντυπωσιακή η έναρξη του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας για να δώσουν όλοι μαζί το σύνθημα έναρξης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η ιστορία της […]

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας για να δώσουν όλοι μαζί το σύνθημα έναρξης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η ιστορία της επικοινωνίας, με ηλεκτρονικούς<…>υπολογιστές να κοσμούν την κεντρική εξέδρα, αφού μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού Καρναβαλιού θα είναι “Το ποντίκι και το παπάκι”.

Την εκδήλωση άνοιξε η ομάδα τσιρκολάνων από την δυτική Κορνουάλη, με εναέρια ακροβατικά και φωτιές. Στη συνέχεια, καρναβαλιστές με σημαιάκια σημάτων εμφανίστηκαν στους εξώστες του δημοτικού Θεάτρου, μεταφέροντας με συμβολικό τρόπο καρναβαλικά μηνύματα, στη γλώσσα των σημάτων Μορς. Η τελετή έναρξης περιελάμβανε επίσης την οπτικοποιημένη ιστορία της επικοινωνίας με την χρήση λέιζερ και βίντεο, ενώ την εμφάνιση του έκανε και ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ως «μάγος του κομπιούτερ».

Η εκδήλωση έκλεισε με χιλιάδες πυροτεχνήματα, ενώ ο κόσμος παρέμεινε στην πλατεία Γεωργίου για πολλές ώρες ακόμη, χορεύοντας και τραγουδώντας τους ρυθμούς του Καρναβαλιού.

Το καρναβάλι θα διαρκέσει περίπου ενάμισι μήνα και θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαρτίου με την μεγάλη παρέλαση και την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024