Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ ΕΕ απειλεί τις διοικήσεις των αεροδρομίων

Η ΕΕ απειλεί τις διοικήσεις των αεροδρομίων

Με το χιόνι και τον παγετό να έχουν καθηλώσει για άλλη μια φορά τα αεροσκάφη στο έδαφος και χιλιάδες επιβάτες να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, μένοντας επί ημέρες «ξεκρέμαστοι» […]

Με το χιόνι και τον παγετό να έχουν καθηλώσει για άλλη μια φορά τα αεροσκάφη στο έδαφος και χιλιάδες επιβάτες να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου<...> ταλαιπωρία, μένοντας επί ημέρες «ξεκρέμαστοι» χωρίς κατάλυμα και προμήθειες, οι Aρχές των αερολιμένων επιχειρούν μάταια να αποκρούσουν τη δριμεία κριτική που δέχονται από την ΕΕ για την παντελή έλλειψη ετοιμότητας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η ΕΕ προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να παρουσιάσει νομοθετικά μέτρα «όσον αφορά στις αξιώσεις για την παροχή του ελάχιστου των υπηρεσιών από τα αεροδρόμια».

Η έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων φαινομένων, οι μη επαρκείς ποσότητες ειδικού εξοπλισμού, όπως εκχιονιστικά μηχανήματα και φορτηγά, και ειδικά υγρά απόψυξης, αντιψυκτικά και θερμαντικά μέσα στους αεροδιάδρομους σε συνδυασμό με τη μη πραγματοποίηση συστηματικών ασκήσεων ετοιμότητας κατά τη διάρκεια του χρόνου και την απροθυμία των ιθυνόντων να επενδύσουν στην πρόληψη, συνθέτουν τους λόγους πρόκλησης του χάους στα αεροδρόμια.

Η βελτίωση των συστημάτων καιρικής πρόγνωσης και η ορθότερη χρήση τους αναμένεται να συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων. Τα παραπάνω εφαρμόζονται επί χρόνια από τις Σκανδιναβικές χώρες, μια πρακτική ωστόσο που δεν εννοούν να ακολουθήσουν οι Δυτικοευρωπαίοι, παρά τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που θέλει τους χειμώνες που έπονται να είναι ακόμη πιο δριμείς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024