Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ ΕΕ κατηγορεί τρεις αεροπορικές για δημιουργία καρτέλ
BA, ΑΑ και Iberia καλεί η ΕΕ για τις κοινές υπερατλαντικές τους πτήσεις

Η ΕΕ κατηγορεί τρεις αεροπορικές για δημιουργία καρτέλ

Κατηγορίες για παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού αντιμετωπίζουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, American Airlines και Iberia, μέσω της συμφωνίας τους να εκτελούν από κοινού τις επικερδείς…

Κατηγορίες για παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού αντιμετωπίζουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι αεροπορικές εταιρείες<...> British Airways, American Airlines και Iberia, μέσω της συμφωνίας τους να εκτελούν από κοινού τις επικερδείς υπερατλαντικές πτήσεις, στήνοντας δηλαδή καρτέλ.

Όπως αναφέρει το AP, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι έχει αποστείλει επίσημο κατηγορητήριο στις τρεις εταιρείες από τον περασμένο μήνα, προειδοποιώντας τες ότι η συνεργασία τους παραβιάζει τους κανόνες που απαγορεύουν στις εταιρείες να συνάπτουν συμφωνίες που `αφήνουν απ`έξω` τους ανταγωνιστές. Ο κατηγορίες αυτές αφορούν τη συμμαχία Οneworld Αlliance, η οποία συντονίζει τις πωλήσεις εισιτηρίων και τη πραγματοποίηση των πτήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι τρεις εταιρείες μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως ή προφορικώς την υπεράσπισή τους πριν η ΕΕ λάβει την τελικής της απόφαση, η οποία μπορεί να εμπεριέχει πρόστιμα ύψους ίσου με το 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων τους, εάν βέβαια κριθούν ένοχες για δημιουργία παράνομου καρτέλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024