Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτο στόχαστρο της Ryanair η υπόθεση της Ολυμπιακής
Κατάθεση μήνυσης προς την Ε.Ε.

Στο στόχαστρο της Ryanair η υπόθεση της Ολυμπιακής

Πράξη έκανε την απειλή της η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, όταν απειλούσε πριν μερικούς μήνες πως θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την υπόθεση των παράνομων ενισχύσεων του ελληνικού δημόσιου προς την Ολυμπιακή, αφού την περασμένη Πέμπτη κατέθεσε μήνυση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή…

Πράξη έκανε την απειλή της η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, όταν απειλούσε πριν μερικούς μήνες πως θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την υπόθεση των παράνομων ενισχύσεων του ελληνικού δημόσιου<...>προς την Ολυμπιακή, αφού την περασμένη Πέμπτη κατέθεσε μήνυση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την κατηγορία πως δεν διερεύνησε σε βάθος την υπόθεση.

Σε συνέντευξη τύπου στο Δουβλίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, κ. Michael O`Leary κατηγόρησε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι επιδεικνύουν αδράνεια για χάρη των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών. Ειδικά για το θέμα της Ολυμπιακής ανέφερε σε δηλώσεις του: “Η Ελληνική Κυβέρνηση διέθεσε 500 εκατ. ευρώ στην Ολυμπιακή τα προηγούμενα χρόνια, για υπηρεσίες που δεν ποτέ δεν της προσέφερε. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε από το 2006, αφήνοντας σε εμάς καμία εναλλακτική επιλογή, πέραν από το να καταγγείλουμε την αδράνεια της στα ευρωπαϊκά δικαστήρια”.

Σημειώνεται πως η Ryanair έχει στραφεί εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας και της Ολυμπιακής, για το θέμα των παράνομων ενισχύσεων προς τις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και εναντίον της γερμανικής Lufthansa, της γαλλικής Air France και της ιταλικής Alitalia.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024