Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒρυξέλλες: Θέσπιση κοινών κανόνων για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας

Βρυξέλλες: Θέσπιση κοινών κανόνων για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας

Σε συμφωνία για τη θέσπιση κοινών κανόνων στο πεδίο της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας κατέληξαν χτες, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2006, οι Υπουργοί Μεταφορώνστο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε […]

Σε συμφωνία για τη θέσπιση κοινών κανόνων στο πεδίο της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας κατέληξαν χτες, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2006, οι Υπουργοί Μεταφορών<...>στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία αυτή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχει σαν στόχο την περαιτέρω εναρμόνιση, απλοποίηση και διευκρίνιση των νομικών απαιτήσεων για την προώθηση της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας από έκνομες ενέργειες.

Επίσης, το Συμβούλιο Μεταφορών κατέληξε σε συμφωνία για την Οδηγία για την άδεια οδήγησης, με την οποία υιοθετείται η πλαστική κάρτα, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι περιπτώσεις πλαστογραφίας, ενώ καθιερώνονται κοινές ελάχιστες προϋποθέσεις για τις ιατρικές εξετάσεις και πιο αυστηρά κριτήρια για την επιλογή των εξεταστών.

Στο Συμβούλιο, οι Υπουργοί Μεταφορών αντάλλαξαν απόψεις για την οργάνωση των δημόσιων επιβατικών οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών. Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, υποστήριξε τη δημιουργία ενός πλαισίου ανάπτυξης και λειτουργίας των δημοσίων επιβατικών μεταφορών, το οποίο θα υπερασπίζεται τις κοινές αρχές της ισότητας, της μη διάκρισης και της διαφάνειας, αλλά παράλληλα, θα παρέχει την ευελιξία στα κράτη μέλη για να αποφασίζουν για την οργάνωση των μεταφορικών συστημάτων, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αγορών τους.

Στον πλαίσιο αυτό ο κ. Λιάπης υποστήριξε ότι κάθε Κράτος – Μέλος θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συνάπτει συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας, είτε με διαγωνισμό είτε με απευθείας ανάθεση, με γνώμονα πάντα την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς και τη διευκόλυνση των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Τέλος, το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών συζήτησε το θέμα των αεροπορικών σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. και συγκεκριμένα τις δυνατότητες διεύρυνσης της πρόσβασης στην αγορά των αερομεταφορών, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού αεροπορικού χώρου μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α..

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024