Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΝέος τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός στη διάθεση των τουριστών

Νέος τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός στη διάθεση των τουριστών

Από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται και επίσημα στη διάθεση των τουριστών ο νέος τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 112, του οποίου η κλήση από σταθερό, κινητό τηλέφωνο, ή από τηλεφωνικό θάλαμο με […]

Από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται και επίσημα στη διάθεση των τουριστών ο νέος τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός<...> 112, του οποίου η κλήση από σταθερό, κινητό τηλέφωνο, ή από τηλεφωνικό θάλαμο με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη γίνεται χωρίς χρέωση.

Το 112 είναι κοινός ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, και λειτουργεί ήδη στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με την τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ.

Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει σήμερα στο μέγαρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κ. Καϊσερλή και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Δ. Παπανικολάου.

Η δοκιμαστική λειτουργία του αριθμού κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο, ώστε η θερινή περίοδος και η έλευση των τουριστών θα βρει προετοιμασμένους στον μέγιστο βαθμό τους χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου 112.

Οκτώ άτομα θα εξυπηρετούν όλο το 24ωρο τους τουρίστες, απαντώντας στην ελληνική γλώσσα, στην αγγλική ή στη γαλλική. Το προσωπικό αυτό θα παραμένει στην τηλεφωνική γραμμή και μετά τη σύνδεση με την κατάλληλη υπηρεσία (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμεναρχείο κ.λπ.) για το ενδεχόμενο να χρειαστεί η συνδρομή του στην περαιτέρω επικοινωνία, για παράδειγμα διερμηνεία.

Οι επισκέπτες της χώρας μας από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ειδικό ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τον αριθμό 112.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024