Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΤαξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για τη Μέση Ανατολή – ακυρώνονται κρουαζιέρες
Ταξιδιωτική οδηγία

Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για τη Μέση Ανατολή – ακυρώνονται κρουαζιέρες

Το "Silver Moon" της Silversea Cruises.

Οι Βρετανοί πολίτες στο εξωτερικό “θεωρούνται στόχοι”, προειδοποιεί το FCO.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Μέσης Ανατολής – και πέρα από αυτήν.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν βομβαρδιστικές επιδρομές στην Υεμένη, το FCO εξέδωσε ταξιδιωτικές συμβουλές για 18 χώρες. Η οδηγία περιλαμβάνει από τη Συρία έως πολλές χώρες της Ανατολικής Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Σομαλίας και της Ερυθραίας. Πιο αναλυτικά, οι χώρες είναι: Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Ομάν, Υεμένη, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Ερυθραία, Τζιμπουτί, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Ιορδανία, Συρία και Λίβανος.

“Η στρατιωτική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενώ η περιοχή δραστηριότητας είναι περιορισμένη, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν οι ταξιδιωτικές συμβουλές για τις κοντινές χώρες σε σύντομο χρονικό διάστημα”, ανέφερε η ταξιδιωτική προειδοποίηση. “Θα πρέπει να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές και να ακολουθείτε οποιεσδήποτε σχετικές οδηγίες από τις τοπικές αρχές”.

Η κυβέρνηση θεωρεί πλέον τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και τους Βρετανούς στο εξωτερικό στόχους υπό “υψηλή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης” και τονίζει: “Πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή”.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Κυβέρνηση, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Υεμένη, κάτι που ανάγκασε την Silversea Cruises να τερματίσει το τρέχον δρομολόγιο του “Silver Moon” στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Ιορδανία και να ακυρώσει την επόμενη κρουαζιέρα. Το “Silver Moon” ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρώσει το ταξίδι του στο Μουσκάτ του Ομάν, αλλά τώρα θα κάνει επιπλέον δρομολόγια σε λιμάνια στην Αίγυπτο, πριν επιστρέψει στην Άκαμπα της Ιορδανίας. “Λόγω συνθηκών πέρα από τον έλεγχό μας, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε το επόμενο ταξίδι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Silversea Cruises.

Πάντως, πολλές γραμμές κρουαζιέρας συνεχίζουν να λειτουργούν στην περιοχή, με το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και την Άκαμπα να είναι όλοι οι κύριοι προορισμοί κρουαζιέρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024