Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΕνίσχυση της ιατρικής περίθαλψης τουριστών στην Ελλάδα: Ένας κρίσιμος τομέας για ανάπτυξη
Συνεντεύξεις

Ενίσχυση της ιατρικής περίθαλψης τουριστών στην Ελλάδα: Ένας κρίσιμος τομέας για ανάπτυξη

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων του τουρισμού και των υπηρεσιών υγείας για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ευεξία των επισκεπτών.

Σε μια πρωτοβουλία που φωτίζει την ανάγκη για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τους τουρίστες στην Ελλάδα, η πρόσφατη συνέντευξη του δρα Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, πλαστικού χειρουργού και προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναδεικνύει τις προκλήσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της τουριστικής υγειονομικής φροντίδας.

Στη σημερινή εκμπομπή τουριστικών διαλόγων του TravelDailyNews στο YouTube, ο δρ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της δημιουργίας σαφών διαδικασιών για την αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών που ενδέχεται να συμβούν σε τουρίστες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα. Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη για εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο σε θέματα πρώτων βοηθειών και η σημασία της ύπαρξης κατάλληλων ιατρικών υποδομών.

Η ανάγκη για ενίσχυση της πληροφόρησης περί αλλεργιογόνων στην εστίαση και η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους ηλικιωμένους τουρίστες αποτέλεσαν επίσης κεντρικά θέματα της συζήτησης. Η συνέντευξη καταδεικνύει την ανάγκη για μια συνεκτική στρατηγική που θα ενισχύσει τον τομέα του τουρισμού μέσω της προσφοράς υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών.

Special Features Editor - TravelDailyNews Media Network | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο Χρήστος Πετρέας είναι συνεργάτης Σύνταξης – Special Features Editor του Travel Daily News Media Network. Ως επιστημονικός / επιχειρησιακός / τουριστικός / στρατηγικός / εκπαιδευτικός / σύμβουλος σε υπουργεία, φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, επαγγελματικά ασχολείται με θέματα στρατηγικής επιχειρηματικής, τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μάρκετινγκ προορισμών καθώς και ειδικών – εναλλακτικών μορφών, με υπέρ 25ετή εμπειρία στην Ελλάδα και σε ξένες χώρες (Βαλκάνια, Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Μεσόγειο). Έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και έχει εκτεταμένο επιστημονικό, συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο, από το 1988 (>200 συγγραφές – εργασίες – δημοσιεύσεις), στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024