Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑναβιώνει η συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου Τουρισμού
Συνεργασίες

Αναβιώνει η συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου Τουρισμού

Σε συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και η αναβίωση της συνεργασίας μεταξύ τους με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών στα Μνημεία.

Ωριαία συνάντηση συνεργασίας του Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, και ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης επί των θεμάτων των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Γραφείο της νέας Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη μετά από πρωτοβουλία της Εξοχωτάτης κ. Υπουργού Τουρισμού.

Η συνάντηση συνεργασίας και ενημερώσεως για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στα θέματα της αναπτύξεως και προωθήσεως των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων έγινε σε εξαιρετικά άριστο κλίμα αφού η κ. Υπουργός είναι αρχικά άριστος γνώστης των θεμάτων του Τουρισμού και του Προσκυνηματικού Τουρισμού από όταν είχε χρηματίσει Υπουργός Τουρισμού τα έτη 2012-2014, αλλά και από την προσωπική φιλία της με τον π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, τονίζει ανακοίνωση της εκκλησίας. Παρόντες στη σύσκεψη και υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες της κ. Υπουργού.

Η νέα Υπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε εκτενώς από τον π. Σπυρίδωνα για τις μέχρι σήμερα εργασίες του Συνοδικού Γραφείου που αφορούν στην πραγματοποίηση Συνεδρίων, την έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού και την συμμετοχή σε Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Εξήρε την συστηματική και επαινετική εργασία και προσπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στον τομέα της αναπτύξεως και προωθήσεως του Θρησκευτικού Τουρισμού τονίζοντας ότι ως γνώστης του όλου θέματος πρέπει να επανεκκινήσει η όλη προσπάθεια του Συνοδικού Γραφείου με το Υπουργείο Τουρισμού με πλήρη στήριξη στο όλο εγχείρημα της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την συνέχιση της άριστης και υποδειγματικής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κυβερνήσεως στους πιο πάνω τομείς κοινών δράσεων.

Τονίστηκε με έμφαση εκ μέρους της κ. Υπουργού ότι και εκ των δύο πλευρών, Εκκλησίας και Κυβερνήσεως, ότιι οφείλει να συνεχιστεί η υλοποίηση όλων των προβλεπομένων κοινών στόχων και δράσεων έτσι όπως περιγράφονται και προβλέπονται στο «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» που επί των ημερών της είχε υπογραφεί και να επανεκκινήσει την εργασία της η «Κοινή Επιτροπή» μεταξύ της Εκκλησίας στην Ελλάδα και του Υπουργείου Τουρισμού, κάτι που τα τελευταία χρόνια είχε ανησυχητικά ατονίσει και αδρανήσει με σκοπό τη μελέτη για την συμμετοχή σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης και την προσέλκυση όσων το δυνατόν περισσοτέρων επισκεπτών στα Μνημεία, τα Προσκυνήματα, τις Ι. Μονές και Εκκλησίες της Πατρίδας μας.

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα συνέλθει με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού η «Κοινή Επιτροπή Εκκλησίας και Υπουργείου» για την διευθέτηση και προώθηση των σχετικών θεμάτων και ότι η ίδια σχεδιάζει να ενημερώσει τις επόμενες μέρες σχετικώς με ανάλογες επισκέψεις της τόσο τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην έδρα Του στο Φανάρι, όσο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και να λάβει τις ευλογίες τους για την πορεία των κοινών εργασιών, αναφέρει τελειώνοντας η ανακοίνωση της εκκλησίας.

Special Features Editor - TravelDailyNews Media Network | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο Χρήστος Πετρέας είναι συνεργάτης Σύνταξης – Special Features Editor του Travel Daily News Media Network. Ως επιστημονικός / επιχειρησιακός / τουριστικός / στρατηγικός / εκπαιδευτικός / σύμβουλος σε υπουργεία, φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, επαγγελματικά ασχολείται με θέματα στρατηγικής επιχειρηματικής, τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μάρκετινγκ προορισμών καθώς και ειδικών – εναλλακτικών μορφών, με υπέρ 25ετή εμπειρία στην Ελλάδα και σε ξένες χώρες (Βαλκάνια, Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Μεσόγειο). Έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και έχει εκτεταμένο επιστημονικό, συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο, από το 1988 (>200 συγγραφές – εργασίες – δημοσιεύσεις), στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024