Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕπίθεση σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης: Ποια χώρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία
Ταξιδιωτική οδηγία

Επίθεση σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης: Ποια χώρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία

Instabul

Δύο οπλισμένα άτομα εισέβαλαν στην εκκλησία Santa Maria κατά την πρωινή κυριακάτικη λειτουργία, με αποτέλεσμα έναν νεκρό.

Δύο ένοπλοι εισχώρησαν στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Sariyer της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου.

Κατόπιν τούτου, το FCDO του Ηνωμένου Βασιλίου συμβουλεύει “όλους τους Βρετανούς υπηκόους στην περιοχή να ακολουθήσουν τις συμβουλές των τουρκικών αρχών. Οι Βρετανοί υπήκοοι στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση”.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11:40 τοπική ώρα (08:40 GMT) στην ιστορική εκκλησία του 19ου αιώνα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μια γραφική ψαραγορά κατά μήκος της ευρωπαϊκής πλευράς του Βοσπόρου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, μέσω δήλωσης στο “Χ”, επιβεβαίωσε ότι οι ύποπτοι που εμπλέκονται στη δολοφονία συνελήφθησαν. Ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε ισχυρισμό στο Telegram, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι δύο από τα μέλη της εκτέλεσαν την πράξη και στη συνέχεια διέφυγαν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που απαθανάτισαν τη στιγμή της επίθεσης. Το βίντεο έδειχνε τους ενορίτες να στέκονται, απέναντι στο ιερό, όταν οι δράστες μπήκαν μέσα και στόχευσαν έναν άνδρα τουρκικής υπηκοότητας που μόλις είχε μπει στην εκκλησία. Αφού το θύμα πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα, οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με ψυχραιμία.

Μετά το περιστατικό, η περιοχή γύρω από την εκκλησία αποκλείστηκε από την αστυνομία και μέσα στην εκκλησία, οι ερευνητές συγκέντρωσαν μαρτυρίες από τους παρευρισκόμενους που ήταν παρόντες κατά την επίθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya, μαζί με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Davut Gul επισκέφθηκαν τον χώρο. Ο Gul ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι το θύμα ήταν Τούρκος υπήκοος. Σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειάς του, το θύμα, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως CT, ήταν ένας 52χρονος άνδρας που επρόκειτο να γίνει Χριστιανός.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι γρήγορες ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξέφρασε και την εμπιστοσύνη του για τη σύλληψή τους μέσα σε 24 ώρες.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, ο Πάπας εξέφρασε την υποστήριξή του στην εκκλησιαστική κοινότητα της Santa Maria κατά την εβδομαδιαία προσευχή του στο Βατικανό.

Αυτή η επίθεση είναι ένα σπάνιο φαινόμενο κατά της χριστιανικής μειονότητας της Τουρκίας. Ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε την αρμονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στην περιοχή, σημειώνοντας το βαθύ σοκ που έχει προκαλέσει αυτό το περιστατικό στην κοινότητα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024