Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠεριορισμοί στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στην Κωνσταντινούπολη με εγκύκλιο
Προορισμοί

Περιορισμοί στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στην Κωνσταντινούπολη με εγκύκλιο

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης έστειλε εγκύκλιο όπου τονίζει την απαγόρευση της χρήσης οινοπνεύματος στους δημόσιους χώρους της πόλης.

Με εγκύκλιο της, η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης που την υπογράφει ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Davut Gül απαγορεύει την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε δημόσιους χώρους. Επισήμως η νομαρχία επικαλείται για την απαγόρευση την εφαρμογή υφιστάμενου νόμου και θέματα δημόσιας ασφάλειας, ωστόσο αντιπολιτευόμενοι κύκλοι, που είναι υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, κάνουν λόγο για ένα βήμα ακόμη προς την ισλαμοποίηση της κοινωνίας και της επιβολής περιορισμών στον τρόπο ζωής των πολιτών σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η αντιπολιτευόμενη κεμαλική εφημερίδα Cumhuriyet, με τίτλο «Απαγόρευση του αλκοόλ στην Κωνσταντινούπολη», δημοσιεύει το κείμενο της εγκυκλίου που έστειλε η νομαρχία στους αρμόδιους φορείς. Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι τα προβλήματα δημόσιας τάξης στην Κωνσταντινούπολη προκαλούνται κυρίως από την κατανάλωση αλκοόλ. Η εγκύκλιος έχει τίτλο “Πώληση αλκοόλ και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών”, και ουσιαστικά ζητά την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ σε παράκτιες περιοχές, παραλίες, πάρκα, χώρους πικνίκ και αναψυχής.

Στο εν λόγω κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Στις καταγγελίες που έγιναν στις αρμόδιες αρχές, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που εμπλέκονται στα επεισόδια που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και ειρήνη του κοινού εντός των ορίων του νομού μας έχουν κυρίως καταναλώσει αλκοόλ Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που πίνουν αλκοόλ σε δημόσια πάρκα, παραλίες, ακτές κ.λπ. αποτελούν αιτία ανησυχίας για τον στον λαό μας, προκαλώντας φόβο και πανικό».

Καθώς το θέμα πήρε διαστάσεις, η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία νέα απόφαση σχετικά με τη χρήση και την πώληση αλκοόλ που να έχει ληφθεί από τη νομαρχία μας». «Στις καταγγελίες που έγιναν στις αρμόδιες αρχές, διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και διαταράσσουν τη δημόσια ειρήνη και ασφάλεια εντός των συνόρων της επαρχίας μας είναι ως επί το πλείστον αλκοολικοί. Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ δημόσια πάρκα, παραλίες και παρόμοιες περιοχές προκαλούν φόβο και πανικό στους πολίτες μας διαταράσσοντας το περιβάλλον», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «με την εγκύκλιο που δημοσιεύσαμε στις 17.08.2023, υπενθυμίσαμε στους αρμόδιους φορείς (επαρχία και δήμους) την ανάγκη συμμόρφωσης έναντι των υποχρεώσεων σχετικά με τους χώρους πώλησης και χρήσης αλκοόλ που καθορίζονται από τον υπ’ αριθ. 4250 νόμο. Ως νομαρχία της Κωνσταντινούπολης, εκδώσαμε αυτή την εγκύκλιο υπενθύμισης λόγω των καταγγελιών που λάβαμε».

Σύμφωνα πάντως με την εγκύκλιο αυτή:

  • Απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε παιδιά κάτω των 18 ετών.
  • Δεν θα επιτρέπεται η λιανική πώληση αλκοόλ μεταξύ 22.00 – 06.00 εκτός από ττις ταβέρνες και τα εστιατόρια όπου πωλείται αλκοόλ κατόπιν άδειας.
  • Να μην ενεργούν με τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια ειρήνη μεθυεσμένα άτομα.
  • Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ να μην γίνεται εκτός των αδειοδοτημένων καταστημάτων (σε πάρκα, χώρους πικνίκ και αναψυχής, παράκτιες ζώνες, κ.λπ.)
  • Η αστυνομία, η χωροφυλακή και η δημοτική αστυνομία να προλαμβάνουν περιστατικά που θα διαταράσσουν τη δημόσια τάξη, την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού μας με αποτελεσματικούς ελέγχους στους προαναφερόμενους χώρους.
Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023