Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑγγίζουν τις 400.000 οι τουρίστες φέτος στη Λάρνακα
Κύπρος

Αγγίζουν τις 400.000 οι τουρίστες φέτος στη Λάρνακα

Ρεκόρ τουριστών στη Λάρνακα που πλέον αποτελεί προορισμό για 12μηνο τουρισμό.

Τις περίπου 400 χιλιάδες αναμένεται να φτάσουν οι τουρίστες στη Λάρνακα κατά τη φετινή σεζόν, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, προσθέτοντας πως η πόλη αποτελεί τουριστικό προορισμό και για τους 12 μήνες του χρόνου.

Ο κ. Βύρας σημείωσε πως «ένας από τους σημαντικούς στρατηγικούς στόχους της πόλης και επαρχίας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού, για το οποίο τα προηγούμενα χρόνια, η Λάρνακα δεν είχε το κομμάτι που της αναλογούσε. Ο τουρισμός δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά είναι και μνημεία, ιστορία και πολιτισμός»,

Ανέφερε επίσης πως «η Λάρνακα, μια πόλη από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, μαζί με την ορεινή επαρχία της αποτελεί και μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό προορισμό που θα εμπλουτίσει και το τουριστικό ρεύμα της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ συστηματική αλλά και σωστή δουλειά από όλους τους φορείς της πόλης μεταξύ των οποίων ο Δήμος και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. Από το 2016 έχουμε αυξήσει και σχεδόν έχουμε διπλασιάσει τους αριθμούς των επισκεπτών στη Λάρνακα, ενώ συνεχώς προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «η ηλεκτρονική αποτύπωση των Μουσείων, η ηλεκτρονική ξενάγηση σε διάφορα μνημεία της Λάρνακας και άλλες πρωτοβουλίες, είναι πολύ σημαντικές δράσεις, προκειμένου να έχουμε μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη και την επαρχία αλλά και μια ποιοτική αναβάθμισης του τουρισμού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με τα νέα ξενοδοχεία και τις κλίνες που συνεχώς πληθαίνουν στην πόλη μας, η Λάρνακα σε λίγα χρόνια θα έχει το κομμάτι που της αναλογεί στη βιομηχανία που λέγεται τουρισμός».

Ερωτηθείς για τις πληρότητες των ξενοδοχείων στη Λάρνακα για το 2023, ο κ. Βύρας είπε πως «από την ενημέρωση που έχουμε από τους αρμόδιους φορείς είναι γεγονός ότι φέτος πήγαμε αρκετά καλά, αφού φτάσαμε σχεδόν τους αριθμούς του 2019. Είχαμε αριθμούς επισκεπτών από διάφορες χώρες όπως το Ισραήλ και η Πολωνία, που έχουν αναπληρώσει την απώλεια της αγοράς από τη Ρωσία και την Ουκρανία, λόγω των γνωστών γεγονότων».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φέτος θα φτάσουμε σε αριθμούς γύρω στις 400 χιλιάδες επισκέπτες για τη σαιζόν. Η Λάρνακα δεν είναι κατ’ εξοχήν καλοκαιρινός προορισμός, αφού αποτελεί προορισμό για 12 μήνες το χρόνο» είπε και εξήγησε πως «αυτό οφείλεται τόσο στις μικρές αποστάσεις, όσοκαι στα νέα ξενοδοχεία που χτίστηκαν στην πόλη, με αποτέλεσμα ου τουρίστες να έχουν να επισκεφθούν και να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες ολόκληρο το χρόνο».

Σημείωσε ακόμα ότι «ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της Λάρνακας είναι ότι διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως τον Μαραθώνιο, παγκόσμια πρωταθλήματα σκοποβολής και καράτε, που φέρνουν λάτρεις του είδους και όχι μόνο, ολόχρονα».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024