Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΟ Καναδάς προειδοποιεί τους LGBT ταξιδιώτες για κινδύνους στις ΗΠΑ
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ο Καναδάς προειδοποιεί τους LGBT ταξιδιώτες για κινδύνους στις ΗΠΑ

Αλλαγή στη ταξιδιωτική οδηγία προχωρά ο Καναδάς προς τις ΗΠΑ για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ λόγω φόβων για την ασφάλεια τους.

Ο Καναδάς εξέδωσε νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση στους ΛΟΑΤΚΙ πολίτες του που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι διαμαρτυρίες κατά των ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 30 φορές πέρυσι σε σύγκριση με το 2017, ενώ οι νομικές κινήσεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους αυξάνονται.

Η Global Affairs Canada προειδοποίησε ότι ορισμένοι νόμοι των ΗΠΑ μπορεί να τους επηρεάσουν στα ταξίδια τους, αλλά δεν διευκρίνισε πού. Σύνήθως, τέτοιες προειδοποιήσεις προορίζονται συνήθως για χώρες όπως η Ουγκάντα, η Ρωσία ή η Αίγυπτος.

“Ορισμένες πολιτείες έχουν θεσπίσει νόμους και πολιτικές που ενδέχεται να επηρεάσουν άτομα 2SLGBTQI+ (ΛΟΑΤΚΙ). Ελέγξτε τη σχετική πολιτειακή και τοπική νομοθεσία”, αναφέρει η σελίδα των ταξιδιωτικών οδηγιών στις ΗΠΑ.

Ο όρος 2SLGBTQI+ χρησιμοποιείται ευρέως στον Καναδά για άτομα που θεωρούν τους εαυτούς τους με δύο πνεύματα, λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανς, queer, αμφισβητούμενους ή ίντερσεξ.

Ένας εκπρόσωπος της Global Affairs Canada επεσήμανε τους νόμους των ΗΠΑ που στοχεύουν την κοινότητα των τρανς.

«Από τις αρχές του 2023, ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν τα σόου και περιορίζουν την πρόσβαση της τρανς κοινότητας σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο και τη συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις», είπαν στο CBC News.

Τον Μάρτιο, ο κυβερνήτης του Τενεσί υπέγραψε νόμους που απαγορεύουν τις παραστάσεις με drag μπροστά σε παιδιά και περιορίζουν την ιατρική περίθαλψη για τρανς νέους.

Δύο μήνες αργότερα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, υπέγραψε νομοσχέδια που απαγορεύουν στα παιδιά να υποβάλλονται σε ιατρικές θεραπείες για τρανς ή να πηγαίνουν σε παραστάσεις και να περιορίζουν τη χρήση αντωνυμιών στις τάξεις.

Ερωτηθείσα γιατί επικαιροποιήθηκαν οι οδηγίες, η καναδική αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Chrystia Freeland είπε στους δημοσιογράφους στο Atlantic Canada ότι η κυβέρνηση προσέλαβε ειδικούς “για να κοιτάξουν προσεκτικά σε όλο τον κόσμο και να παρακολουθήσουν εάν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι για συγκεκριμένες ομάδες Καναδών”.

Αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε εάν είχαν υπάρξει συζητήσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ πριν γίνει η αλλαγή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024