Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΡιζική ανανέωση της τουριστικής πολιτικής της Αττικής από τον Νίκο Χαρδαλιά
Τουριστική πολιτική

Ριζική ανανέωση της τουριστικής πολιτικής της Αττικής από τον Νίκο Χαρδαλιά

Chardalias
Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την πρόσφατη 2η Σύσκεψη Αντιπεριφερειαρχών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανασχεδιάζει την τουριστική πολιτική της Αττικής, εστιάζοντας σε ολοκληρωμένη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου και εξωστρέφεια.

Ο Νίκος Χαρδαλιά, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, ηγείται ενός εντυπωσιακού ανασχεδιασμού της τουριστικής στρατηγικής για την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την καταξίωσή της ως κορυφαίου παγκόσμιου προορισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο σχεδιασμός αυτός στηρίζεται σε δύο κεντρικούς άξονες, και έχει ήδη σχεδιαστεί.

Πρώτον, την ενίσχυση του brand name της Αθήνας, η οποία αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως σημαντικός προορισμός. Η προσέγγιση του Χαρδαλιά περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού και αγροδιατροφικού προφίλ της Αττικής, μέσω της συνεργασίας όλων των σχετικών υπηρεσιών.

Δεύτερον, η βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω υποδομών, ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας, για να προσφέρεται στους επισκέπτες μια εμπειρία που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Ο Χαρδαλιάς τονίζει ότι ο τουρισμός είναι αποτελεσματικός μόνο όταν οι επισκέπτες έχουν εύκολη πρόσβαση και άνετη εμπειρία.

Επιπλέον, ο Χαρδαλιάς επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια, προωθώντας την Αττική στις διεθνείς τουριστικές αγορές, με έμφαση σε συνεργασίες και επικοινωνιακές καμπάνιες, εστιάζοντας σε σημαντικές αγορές όπως η Σαγκάη και το Νέο Δελχί. Ο στόχος είναι να καταστεί η Αττική πρωτοπόρος στην εθνική πολιτική τουρισμού, διευρύνοντας τις τουριστικές ροές και τη διεθνή της παρουσία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις συνέργειες που αναπτύσσει η περιφέρεια με το ΕΒΕΑ, αλλά και στους τρεις βασικούς πυλώνες για την επόμενη πενταετία -τη δημιουργική οικονομία, τη «γαλάζια» οικονομία με την ενίσχυση της νησιωτικότητας και τη βιώσιμη οικονομία των αναγκών- υπογραμμίζοντας ότι περισσότερα από 220 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) προορίζονται για τις δράσεις που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη δημιουργία νέων ερευνητικών υποδομών και clusters έρευνας που θα καταστήσουν την Αττική έναν «υπερτοπικό» κόμβο, την κυκλική οικονομία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάκαμψη των επιχειρήσεων της Αττικής, τονίζοντας την ανάγκη για την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την περιφέρεια, «με διαφάνεια και σεβασμό στο τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου πολίτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024