Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΑνάδειξη της Αττικής ως προορισμός θεματικού τουρισμού
Προορισμοί

Ανάδειξη της Αττικής ως προορισμός θεματικού τουρισμού

Στο National Geographic Traveller Food Festival η Περιφέρεια Αττικής.  

Η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στη συνεχή και στοχευμένη προώθηση του τουριστικού της προϊόντος και ειδικότερα των δυνατοτήτων του θεματικού τουρισμού στην Αττική συμμετείχε με επιτυχία στο National Geographic Traveller Food Festival που πραγματοποιήθηκε το διάστημα τον Ιούλιο στο Λονδίνο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην παρουσία της Περιφέρειας στη σχετική εκδήλωση επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική συμβάλλουν στην ανάδειξη της Αττικής και στην προσέγγιση της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Η διεθνής προβολή της Αττικής και η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού όπως είναι για παράδειγμα η γαστρονομία  απαιτούν σταθερά και δυναμικά βήματα.

Το National Geographic Traveller Food Festival είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας το οποίο φιλοξενεί διάσημους σεφ, συντάκτες και ειδικούς αποθεώνοντας το συνδυασμό ταξίδι και φαγητό. Στο κεντρικό περίπτερο παρέχεται ο χώρος στους εκθέτες μέσω ζωντανών παρουσιάσεων και συνεντεύξεων να δημιουργήσουν τις δικές τους γαστρονομικές εμπειρίες για το διεθνές κοινό.

Με αυτόνομο περίπτερο -StandnοC6 – και τη συμμετοχή των διακεκριμένων σεφ, ιδρυτικών μελών της «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις», της κας Αρτεμισίας Μπεμπλιδάκη και του κου Νίκου Δαούτη, η Περιφέρεια Αττικής ετοίμασε μια γευστική πανδαισία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Αττικής: γιαούρτι, σύκα, μέλι, φέτα, ξηρούς καρπούς όπως το φιστίκι Αιγίνης -το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-, μυρωδικά, κρασί κ.ά.

Η ανταπόκριση των επισκεπτών επιβεβαιώνει ότι οι γεύσεις της Αττικής είναι μοναδικές, δημιουργούν γαστρονομικές εμπειρίες και χαράσσονται στην μνήμη όσων τις δοκιμάζουν.

Βασικός στόχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης προβολής, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής στην βρετανική αλλά και παγκόσμια αγορά. Η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας μιας περιοχής και η Αττική προσφέρει πληθώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και γεωγραφικών προορισμών σε συνδυασμό με μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Κατά την δεύτερη ημέρα της έκθεσης, την Κυριακή 16 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ειδική μαγειρική επίδειξη (Masterclass) με τίτλο “Flavours of Attica” στο Saffron Theatre εντός του εκθεσιακού κέντρου Business Design Centre. Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις». Οι δύο καταξιωμένοι chefs, η κα Αρτεμίσια Μπεμπλιδάκη και ο κος Νικόλαος Δαούτης μαγείρεψαν και προσέφεραν στους συμμετέχοντες ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα για τους Βρετανούς – γαρίδες σαγανάκι. Η «καθαρότητα» και η «απλότητα» της συνταγής σε συνδυασμό με τα αρώματα και την αυθεντικότητα των πρώτων υλών ενθουσίασαν όσους παρακολούθησαν το master class και πιστοποίησαν την δυναμική της κουζίνας της Αττικής στο βρετανικό κοινό.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 65 εκθέτες και περίπου 8.000 επισκέπτες.

Στη δράση αυτή την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η κ. Αθηνά Κολυβά Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και οι σεφ του «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024