Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕνταξη της Κρήτης στο System of Measures for Destination Excellence
Υπογραφή της συμμετοχής στη φετινή ITB

Ενταξη της Κρήτης στο System of Measures for Destination Excellence

Παρουσία της υφυπουργού πολιτισμού και τουρισμού κας Αντζελας Γκερέκου και του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, πραγματοποιήθηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο η τελετή υπογραφής […]

Παρουσία της υφυπουργού πολιτισμού και τουρισμού κας Αντζελας Γκερέκου και του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού<...> Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, πραγματοποιήθηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο η τελετή υπογραφής της συμμετοχής της Κρήτης στο Παγκόσμιο Σύστημα Προορισμών Αριστείας του CED (“System of Measures for Destination Excellence”).

Στο Βερολίνο βρέθηκαν η νομάρχης Ηρακλείου, κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη, ο νομάρχης Χανίων, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης και ο Νομάρχης Λασιθίου, κ. Σήφης Αναστασάκης, καθώς και ο αντινομάρχης Ρεθύμνου αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Γιάννης Νικολούδης, με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή του νησιού, που συμμετέχει στην έκθεση, με επικεφαλής του περιπτέρου τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.

Η Κρήτη ως ενιαία περιφέρεια είναι η δεύτερη περιοχή της Ελλάδας που επιτυγχάνει το στόχο ένταξής της στο Σύστημα του Παγκοσμίου Κέντρου Προορισμών Αριστείας. Για την Κρήτη, η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, πέραν της προβολής, θα συμβάλει και στη δημιουργία ενός λεπτομερούς “σχεδίου διαχείρισης προορισμού”, εξασφαλίζοντας την παράλληλη καθοδήγηση του οργανισμού για περίπου τέσσερα χρόνια, που θα στοχεύει στην προσαρμογή της Κρήτης στα νέα παγκόσμια τουριστικά δεδομένα. Η σημασία ένταξης της Κρήτης στο εν λόγω σύστημα είναι πολύ σημαντική, καθώς πέραν της τιμητικής διάκρισης που θεωρείται η κατάκτηση των προορισμών αριστείας διασφαλίζεται παράλληλα η ένταξη σε σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα για εξαιρετικής σημασίας τουριστικές δράσεις.

Ο στόχος δε, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Κρήτης για την ένταξη του νησιού στο Σύστημα των Προορισμών Αριστείας ξεκίνησε παράλληλα με το σημαντικό εγχείρημα σύστασης του Φορέα για το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, που πέραν όλων των άλλων αναδεικνύει στο μέγιστο μάλιστα βαθμό την έννοια και κυρίως την αξία του συγκρητισμού.

Στην κοινή αυτή γραμμή δράσης οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις του νησιού, με επικεφαλής τους νομάρχες, είχαν παρουσία στην έκθεση καθ`όλη τη διάρκειά της (έως τις 14 Μαρτίου), διανέμοντας έντυπο διαφημιστικό υλικό στα γερμανικά, αφίσες και DVD, για την καλύτερη τουριστική προβολή της Κρήτης.

Χαρακτηριστικά του αισιόδοξου κλίματος που επικρατεί είναι και τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου γερμανικού γραφείου ταξιδίων TUI, ο οποίος τόνισε πως οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων έχουν ήδη καθοριστεί και δεν πρόκειται να αλλάξουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI, η Ελλάδα -ως τουριστικός προορισμός- έρχεται τέταρτη στις προτιμήσεις των Γερμανών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Attika Reisen, ανέφερε πως συνολικά οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι, περίπου κατά 6%. Πρόσθεσε, πάντως, πως και οι τιμές έχουν αυξηθεί, ενώ επισήμανε ότι εκείνοι που θα επιβαρυνθούν περισσότερο είναι οι Γερμανοί τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα μεμονωμένα. Πάντως, όλοι οι Γερμανοί tour operators καταγράφουν για φέτος -σε σχέση με πέρυσι, όταν και σημειώθηκε μείωση κρατήσεων κατά 3%, συγκριτικά με το 2008- ήδη αυξημένη τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

Ο νομάρχης Ρεθύμνου δήλωσε σχετικά: “Με πνεύμα συγκρητισμού και ενότητας και οι τέσσερις νομάρχες της Κρήτης ήρθαμε φέτος στο Βερολίνο, στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση για τον τουρισμό, με στόχο την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος καθώς και του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, που ακούει στο όνομα `κρητική διατροφή`. Μέσα από επαφές με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις δράσεις της διανομαρχιακής εταιρείας `Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας` και να εστιάσουμε εκτός από την κρητική δίαιτα, στις ομορφιές του νησιού μας και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του. Η υπογραφή της σύμβασης για την ένταξη της Κρήτης στο Σύστημα του Παγκοσμίου Κέντρου Προορισμών Αριστείας είναι μια επιτυχία για τον τουρισμό μας, μια ευκαιρία για περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Παρότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τις αγορές, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τη φετινή χρονιά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024