Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Αμερική οχυρώνεται για τον τυφώνα Sandy
Φυσικά φαινόμενα

Η Αμερική οχυρώνεται για τον τυφώνα Sandy

Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης (μετρό, λεωφορεία, τρένα) σταμάτησαν τη λειτουργία τους από χθες το βράδυ, καθώς η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένει τοΝ τυφώνα Sandy. Η British Airways ακύρωσε όλες της πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την αναστολή της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των πλημμύρων και των ζημιών που πιθανώς θα προκληθούν από το πέρασμα του τυφώνα, που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη βορειοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αναστολή της λειτουργίας των μέσων θα διαρκέσει μέχρι τη σήμερα ή και αύριο. Επίσης, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό σήμερα πιθανόν και αύριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς τη Νέα Υόρκη χθες και θα αναστείλει τις περισσότερες προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και σήμερα λόγω του τυφώνα. Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι American Airlines, JetBlue και Delta αποφάσισαν να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις τους προς και από τα τρία αεροδρόμια της πόλης. Σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, πάνω από 7.200 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες και σήμερα. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Philadelphia και το Newark, κόμβος της United Airlines, έχουν το καθένα πάνω από 1.200 ακυρώσεις για τις δύο αυτές ημέρες.

Οι ακυρώσεις επηρέασαν και την Ασία, καθώς πλήθος πτήσεων από τη Νέα και την Ουάσινγκτον προς ασιατικές μεγαλουπόλεις, όπως το Τόκυο, το Χονγκ Κογκ και η Σεούλ ακυρώθηκαν. Και τα αεροπλάνα προς την Ευρώπη παραμένουν καθηλωμένα.

Τα πρώτα αποτελέσματα του Sandy έγιναν αισθητά χθες Κυριακή κατά μήκος της ανατολικής ακτής, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν ορισμένες παράκτιες περιοχές.

Τα μεσάνυχτα, ο τυφώνας ήταν σε απόσταση 780 μιλίων νότια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες (NHC) στο Μαϊάμι. Ο Sandy κινείται με ανέμους 120 χλμ/ώρα, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά, καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά. Στο μάτι του τυφώνα οι άνεμοι αυτοί κινούνται με ταχύτητα 800 χλμ.. σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024