Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στη ROMEXPO
Συνάντηση και με το δήμαρχο Βουκουρεστίου

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στη ROMEXPO

O υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρουμανία, είχε εχθές συνάντηση με το δήμαρχο του Βουκουρεστίου κ. Sorin Mirea Oprescu. “Ήταν μία εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη συνάντηση. Πρώτον, διότι για την παρουσία της Ελλάδας…

O υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρουμανία, είχε εχθές συνάντηση με το δήμαρχο του Βουκουρεστίου<...> κ. Sorin Mirea Oprescu. “Ήταν μία εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη συνάντηση. Πρώτον, διότι για την παρουσία της Ελλάδας χρειαζόμαστε τη βοήθεια του δημάρχου, έτσι ώστε να μας παρέχει τα κεντρικά σημεία της πόλης για να καταφέρουμε με υπαίθριες εκθέσεις και εκδηλώσεις, καθΆόλη τη διάρκεια του έτους, να αναδείξουμε τη χώρα μας και να την προβάλλουμε σωστά. Δεύτερον, γιατί μας στήριξε και μας στηρίζει στη δημιουργία του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και, με αυτόν τον τρόπο, γίνεται η χώρα μας γνωστή, όχι μόνο στο Βουκουρέστι, αλλά σε ολόκληρη τη Ρουμανία. Παράλληλα, αναπτύξαμε με το δήμαρχο μία αμφίδρομη σχέση συνεργασίας καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε και το Βουκουρέστι να εκμεταλλευτεί την προοπτική να γίνει ένας προορισμός `city break`, αλλά και, από την άλλη πλευρά, και εμείς να ωφεληθούμε για την Ελλάδα και την Αθήνα από το 60% των Ρουμάνων που, αποδεδειγμένα και αποτυπωμένα στις δημοσκοπήσεις, επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας και, κυρίως, την Αθήνα”.

Κατά τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή τουριστική έκθεση “ROMEXPO”, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει, έχοντας ως στόχο να προβάλλει και στη Ρουμανία τον ελληνικό τουρισμό, ως ολοκληρωμένο και σύγχρονο προϊόν. “Η αναβαθμισμένη παρουσία μας στη Ρουμανία δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στη νέα στρατηγική της εξωστρέφειας και της επικοινωνίας που έχουμε υιοθετήσει στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Μια στρατηγική που υπαγορεύει τη συμμετοχή της Ελλάδας σε κάθε σημαντικό ραντεβού του Παγκόσμιου Τουρισμού. Η παρουσία μας εδώ, ασφαλώς ενισχύεται από τις εμπορικές και επενδυτικές προοπτικές στο πλαίσιο των δεσμών που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρουμανία. Τα τελευταία χρόνια πάνω από 800 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, δημιουργώντας μια εύρωστη κοινότητα με μεγάλη δυναμική. Πιστεύουμε ότι ο Τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια ακόμα γέφυρα στην επικοινωνία Ελλάδας και Ρουμανίας. Εκτιμώντας ότι διανύουμε μια εξαιρετική στιγμή στις ελληνο-ρουμανικές σχέσεις, πιστεύω ότι ανοίγονται πλέον διάπλατα οι δρόμοι για στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία και στον τομέα του Τουρισμού. Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο της ελληνικής προβολής στη Ρουμανία προγραμματίζουμε μια σειρά στρατηγικών δράσεων που περιλαμβάνουν πολλά και ουσιαστικά ταξίδια ενημέρωσης Ρουμάνων δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων σε πολλούς προορισμούς της χώρας μας. Ήδη μέσα στο 2008 αναμένεται η αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, να αγγίξει μια αύξηση της τάξεως του 20%”, δήλωσε ο υπουργός.

“Ο ελληνικός τουρισμός έχει υιοθετήσει από πέρυσι νέο πρόσωπο, νέα εικόνα, νέο μοντέλο. Ένα μοντέλο σύγχρονο, βιώσιμο, αποτελεσματικό, που όμως δεν χάνει την ταυτότητα της ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας. Ένα μοντέλο Τουρισμού που καθρεφτίζει την σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Εφαρμόζουμε εξωστρεφή πολιτική όσον αφορά στην προβολή, τις επαφές και το δίκτυο επικοινωνίας. Η άμεση και έμμεση διαφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι στοχευμένη ανάλογα με τις αγορές, τις πληθυσμιακές ομάδες, τα μέσα. Ανοίγουμε την επικοινωνία μας ακόμη περισσότερο στο Διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της νέας εποχής. Με την παρουσία μας εδώ επιθυμούμε να σηματοδοτήσουμε το ενδιαφέρον μας για τη ρουμανική αγορά, καθώς και για όλες τις αναδυόμενες αγορές. Θέλουμε να εκπέμψουμε το μήνυμα στους ξένους επισκέπτες, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εισέλθει με δυναμικό τρόπο στον παγκόσμιο χάρτη, ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς στον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μας και δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε”.

Ο κ. υπουργός συναντήθηκε επιπλέον και με τον ομόλογό του, Ρουμάνο Υπουργό Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, Εμπορίου, Τουρισμού και Ελευθέρων Επαγγελμάτων κ. Ovidiu Silaghi. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: “Θεωρούμε ότι η Ρουμανία είναι μία αναδυόμενη αγορά η οποία αναπτύσσεται ραγδαίως, θεωρούμε ότι στη Ρουμανία μπορεί η ελληνική παρουσία να είναι πιο σημαντική και σε επίπεδο τουριστικού τομέα, και το κυριότερο όλων, θεωρούμε ότι η χώρα μας μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση στελεχών από τη Ρουμανία που θέλουν να υπηρετήσουν το τουριστικό προϊόν. Και βέβαια, τέτοιες συνεργασίες σε εκπαιδευτικό επίπεδο αλλά και τέτοιες ενέργειες οι οποίες βοηθούν τις δύο χώρες και στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, τις είδαμε, τις αναζητήσαμε. Και ξεκινούμε την προεργασία ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ρουμανίας έτσι ώστε να φτιάξουμε μία γέφυρα διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ μας με στόχο, όσο το δυνατόν, τη δημιουργία μιας στρατηγικής που να υπηρετεί όλο το Νότο της Ευρώπης σε επίπεδο τουριστικό και οικονομικό”.

Ο κ. Silaghi ανέφερε από την πλευρά του: “Υπάρχουν πάρα πολλοί Ρουμάνοι που επισκέπτονται την Ελλάδα, η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ μεγάλη και φέτος θα φτάσει στο 9%. Αυτό σημαίνει αύξηση της μεσαίας τάξης, πράγμα που σημαίνει ότι θα επισκεφτούν πολλοί τουρίστες την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους Έλληνες που επισκέπτονται την Ρουμανία. Έχουμε κονδύλια ευρωπαϊκά που στρέφονται προς τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και σκεφτήκαμε να αναπτύξουμε και ιδέες ενός κοινού προορισμού της περιοχής αυτής της Ρουμανίας γιατί η Ευρώπη την επόμενη περίοδο θα είναι σε ύφεση, θα λειτουργήσει με χειρόφρενο, και είναι αναγκαία η δημιουργία και άλλων αγορών ως προορισμό. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα Βραζιλιάνος θα έρθει να δει μόνο το Δέλτα του Δούναβη, ή μόνο την Αθήνα. Πρέπει να προσφέρουμε μεγαλύτερη ποικιλία, μια διαδρομή η οποία θα προσελκύσει τουρίστες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024