Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι αγαπημένες πόλεις των Ρουμάνων για city break
Βιέννη, Παρίσι, Ρώμη, Βουδαπέστη και Πράγα τα ιδανικά city break

Οι αγαπημένες πόλεις των Ρουμάνων για city break

Η Βιέννη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Βουδαπέστη και η Πράγα είναι οι αγαπημένες πόλεις των Ρουμάνων για διακοπές city break (τουρισμός πόλεων) και για χαλάρωση το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με […]

Η Βιέννη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Βουδαπέστη και η Πράγα είναι οι αγαπημένες πόλεις των Ρουμάνων για διακοπές city break (τουρισμός πόλεων) και για χαλάρωση<...> το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ziarul Financiar”, που αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο τουρισμός πόλεων κερδίζει έδαφος στις επιλογές των Ρουμάνων, λόγω των φθηνότερων αεροπορικών εισιτηρίων. Μάλιστα, μ`ένα τουριστικό πακέτο των 200 έως 300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων και των εξόδων διαμονής), οι Ρουμάνοι μπορούν να περάσουν το Σαββατοκύριακό τους σε ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται, σταθερά, στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών.

“Ο τουρισμός πόλεων είναι ένα προϊόν που διατήρησε την αναπτυξιακή του τάση, λόγω της χαμηλότερης τιμής του. Ήδη, πουλήσαμε περίπου 2.000 τουριστικά πακέτα, διάρκειας δύο ημερών, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του τουριστικού πρακτορείου Perfect Tour, κ. Σόριν Βαντουβοΐου.

Το τουριστικό πρακτορείο, έχοντας κάνει τζίρο 25 εκατ. ευρώ το 2008, στράφηκε με μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη του προϊόντος των city breaks, καθώς η δυναμική που καταγράφεται είναι ενθαρρυντική για τα έσοδα των τουριστικών πρακτόρων. Εξάλλου, σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, τουλάχιστον το 5% του κύκλου εργασιών των τουριστικών πρακτορείων προέρχεται από τα city breaks. Όπως είπε ο κ. Βαντοβοΐου, το 2008 ένα αεροπορικό εισιτήριο κόστιζε, όσο κοστίζει σήμερα ένα πακέτο διήμερης “απόδρασης” σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, ακόμη πιο αισθητή στο “παιχνίδι” του ανταγωνισμού κάνουν την παρουσία τους, παραδοσιακοί «παίκτες» των αερομεταφορών στη Ρουμανία, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν έδαφος από τις εταιρίες που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια σε χαμηλές τιμές. Έτσι, η αεροπορική εταιρεία Tarom διαθέτει εισιτήρια 150 έως 200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των φόρων) για πτήσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Η ουγγρική Malev, που εκτελεί τα δρομολόγια Βουκουρέστι – Βουδαπέστη, προσφέρει, εδώ και ένα μήνα, τα λεγόμενα “πακέτα Σαββατοκύριακου”, με τα οποία οι πελάτες πληρώνουν τα εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής, σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024