Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαραμένουν οι έλληνες διπλωμάτες στη Μόσχα παρά τα προβλήματα

Παραμένουν οι έλληνες διπλωμάτες στη Μόσχα παρά τα προβλήματα

Με στόχο να μην πληγεί ο τουρισμός της Ρωσίας προς την Ελλάδα, παραμένει στην Μόσχα η ελληνική διπλωματική αποστολή ώστε να εξυπηρετεί τους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν προς τη […]

Με στόχο να μην πληγεί ο τουρισμός της Ρωσίας προς την Ελλάδα, παραμένει στην Μόσχα η ελληνική διπλωματική<...> αποστολή ώστε να εξυπηρετεί τους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας.

Οπως είναι γνωστό ο πυκνός καπνός συνεχίζει να καλύπτει την πόλη, ενώ δεν προβλέπεται βελτίωση στις καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, αρκετοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν τη Μόσχα μετά την ανακοίνωση των αρχών προς τους κατοίκουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας, έχουν ήδη φύγει από την πόλη οι διπλωμάτες και οι υπαλλήλους των πρεσβειών της Πολωνίας, της Αυστρίας και του Καναδά.

Aλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν συστήσει ως τώρα στους πολίτες τους να μην κάνουν άσκοπα ταξίδια σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Η κ. Δήμητρα Μαζαράκη γραμματέας επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα σε δηλώσεις της τόνισε ότι στα αεροδρόμια της Μόσχας υπάρχει μεγάλη κίνηση.

Δημοσιεύματα τονίζουν ότι το νέφος έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις πτήσεις στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας και συγκεκριμένα στο Ντομοντέτοβο και στο Βνούκοβο όπου η ορατότητα δεν ξεπερνά τα 400 μέτρα με αποτέλεσμα αρκετές εισερχόμενες πτήσεις να εκτραπούν σε άλλα αεροδρόμια.

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Σνέζινσκ, στα Ουράλια, 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων, Σεργκέι Σοϊγκού, ζήτησε από τις υπηρεσίες να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

Η ατμοσφαιρική μόλυνση έχει φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ (τρεισήμισι φορές πάνω από το όριο), επιτείνοντας τη δυσφορία των κατοίκων της ρωσικής πρωτεύουσας σε συνδυασμό με τον καπνό και τον καύσωνα. Οι ίδιες οι φλόγες πάντως δεν απειλούν τη Μόσχα ή τα προάστιά της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024