Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠΟΕΤ: Τα σκουπίδια πληγώνουν το περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό μας και όχι μόνο τον τουρισμό

ΠΟΕΤ: Τα σκουπίδια πληγώνουν το περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό μας και όχι μόνο τον τουρισμό

Η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών< έστειλε ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με το πρόβλημα της ρύπανση του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις του. 'Εδώ […]

Η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών< έστειλε ανοικτή επιστολή<...> διαμαρτυρίας σχετικά με το πρόβλημα της ρύπανση του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις του.

'Εδώ και πολλά χρόνια', αναφέρει η ανακοίνωση, 'έγιναν διάφορα διαβήματα πλην όμως κρίνοντας από το αποτέλεσμα, διαπιστώνουμε ότι δεν τελεσφόρησαν οι ενέργειες μας, όσο τουλάχιστον θα θέλαμε και θα έπρεπε. Βιώνοντας το πρόβλημα και τις συνέπειες του, αποφασίσαμε να οργανώσουμε σε συνεργασία ένα πολυήμερο ταξίδι με τουριστικά λεωφορεία σε διάφορες τουριστικά επίκαιρες διαδρομές, παίρνοντας ως βάση το λεγόμενο πρόγραμμα του 'κλασσικού γύρου' Αθήνα, Μετέωρα, Δελφοί, Ολυμπία, Αργολίδα, Αθήνα. Η επιλογή αυτή είναι εντελώς ενδεικτική και δεν σημαίνει ότι εκεί εστιάζονται τα μόνα προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος με σκουπίδια και διάφορες άλλες αντιαισθητικές ανθρώπινες επεμβάσεις.'

Στο ταξίδι αυτό η ΠΟΕΤ καλεί τους αρμόδιους των υπουργείων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την πολεοδομία, και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενδιαφέρονται για τους πόρους από τον τουρισμό.

Τα βράδια θα υπάρχουν συζητήσεις πάνω στο επίμαχο θέμα της καθαριότητας των διαδρομών που οδηγούν στα μνημεία και αξιοθέατα της χώρας μας, με εισηγήσεις και παρεμβάσεις, στοχεύοντας στην άμεση εκτίμηση του προβλήματος, στην αποκρυστάλλωση θέσεων, χαρτογράφησης των ρόλων, αποσαφήνιση υπευθυνοτήτων, αναφέρει η ανακοίνωση – πρόσκληση της ΠΟΕΤ.

Σκοπός της ΠΟΕΤ είναι να δουν όλοι μαζί την εικόνα που δείχνει η χώρα στους επισκέπτες μας, η ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων και η δέσμευση ότι οι αρμόδιοι δεν θα μείνουν άπρακτοι αφού συνειδητοποιήσουν πρώτα ότι ο κορυφαίος κλάδος της οικονομίας μας, ο τουρισμός, κινδυνεύει σοβαρά από την παρατηρούμενη δυσφημιστική κατάσταση. Να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους τουρίστες σε τι οφείλεται αυτή η εικόνα σε πολλά σημεία της χώρας μας.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 24-27 Απριλίου και καλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων να δηλώσουν συμμετοχή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024