Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣταθερά επενδύει η Κύπρος στην αγορά του Λιβάνου

Σταθερά επενδύει η Κύπρος στην αγορά του Λιβάνου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΗΡΥΤΟΣ: Με μεθοδικότητα κάθε χρόνο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ, έχει παρουσία στην τουριστική έκθεση, Arab World Travel and Tourism Exchange, AWTTE, επενδύοντας στην αύξηση των Λιβανέζων τουριστών…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΗΡΥΤΟΣ: Με μεθοδικότητα κάθε χρόνο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ, έχει παρουσία στην τουριστική έκθεση<...>, Arab World Travel and Tourism Exchange, AWTTE, επενδύοντας στην αύξηση των Λιβανέζων τουριστών.

Το 2003, η Κύπρος υποδέχθηκε 17.000 τουρίστες από τον Λίβανο ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 35% περίπου των επισκεπτών στην χώρα από τη Μέση Ανατολή. Όπως μας δήλωσε ο κ. Ξενοφών Ξενοφώντος εκπρόσωπος του ΚΟΤ στο περίπτερο της Κύπρου στην AWTTE, η Κύπρος υποδέχεται κάθε χρόνο σταθερά 15.000 – 20.000 Λιβανέζους τουρίστες, μισοί εκ των οποίων ταξιδεύουν μέσω tour operator. Το 90% περίπου των τουριστών αυτών επισκέπτονται τη χώρα κυρίως για λόγους διακοπών, ενώ ένα 10% για επαγγελματικούς λόγους. Η Κύπρος είναι πολύ γνωστή στους Λιβανέζους μιας και υπάρχουν στενοί δεσμοί των δύο χωρών εδώ και πολλά χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι αρκετοί Λιβανέζοι διαθέτουν ακόμα και σπίτια στην Κύπρο όπου κάνουν τις διακοπές τους.

Για το 2004, οι προβλέψεις του ΚΟΤ είναι ότι οι Λιβανέζοι τουρίστες στην Κύπρο θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα. Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Βηρυτού και Λάρνακας καλύπτεται και από την Middle East Airlines, αλλά και από τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024