Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑνήσυχη η Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α από τις εξελίξεις στις Ολυμπιακές Αερογραμμές
Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών

Ανήσυχη η Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α από τις εξελίξεις στις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Αιφνιδιασμό και συνεπακόλουθη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το θέμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών στην ελληνική αεροπορική αγορά, στην οποία η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α)με τα […]

Αιφνιδιασμό και συνεπακόλουθη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το θέμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών στην ελληνική αεροπορική αγορά, στην οποία η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α)<...>με τα μέλη της καλύπτει πάνω από το 80% της παραγωγής αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι ξαφνικές αναγγελίες, κατά την Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α, μόνο πανικό μπορούν να επιφέρουν στο επιβατικό κοινό και στον κλάδο των επαγγελματιών, αφού δημιουργείται άμεσα μια αβεβαιότητα για το αν θα πετάει αύριο η Ολυμπιακή και μάλιστα σε μια περίοδο αιχμής, λόγω των εορτών. Τέτοιου είδους εξαγγελίες χαρακτηρίζονται από την Ένωση “επιζήμιες και ανησυχητικές για κάθε ταξιδιώτη, που κινδυνεύει να βρεθεί εκτός αεροπλάνου στην Ελλάδα ή ακόμη χειρότερα στο εξωτερικό, και φυσικά σπεύδει να βρει άλλη λύση για την μετακίνησή του”.

“Ο ρόλος της Ολυμπιακής όλα αυτά τα χρόνια”, όπως υπογραμμίζει η Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α, “είναι αδιαμφισβήτητος”. Πάντα στήριζε τον τουρισμό, συνέδεε τις ακριτικές περιοχές και βοηθούσε στην περιφερειακή συνοχή της χώρας, πρόσφερε γραμμές χαμηλού κόστους, συνέδεε την ομογένεια, μετέφερε αρρώστους με τις ειδικές μετατροπές στα αεροσκάφη της για να δέχονται φορεία και κάθε άλλη δυνατή διευκόλυνση. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί πάνω από 6.000.000 “πιστούς” επιβάτες, διαθέτει μια διεθνή φήμη για την ασφάλειά της αλλά και την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει (και σε ξένες αεροπορικές εταιρίες), πραγματικά έμπειρο και ταγμένο έμψυχο υλικό που την κάνει να την προτιμούν από πολύ μεγαλύτερους ανταγωνιστές.

Επί σειρά ετών οι διάφορες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν και την τελική ευθύνη εξεύρεσης λύσης, έπρεπε να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις και κυρίως να είχαν εξεταστεί και προετοιμαστεί τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης και των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πραγματικά η Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α πιστεύει πως υπάρχει η διάθεση και η δυνατότητα εκ μέρους της κυβέρνησης να βρεθούν λύσεις. Όχι λύσεις και εξαγγελίες πανικού, αλλά λύσεις που να διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια του επί τόσων ετών εθνικού μας αερομεταφορέα.

Ακράδαντα πιστεύει πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί ένα σύμβολο του ελληνισμού, που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά στον Έλληνα, αλλά και στον ξένο ταξιδιώτη. Παράλληλα, οποιαδήποτε ενδεχόμενο μονοπώλιο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωστία του κλάδου, την κοινωνική συνοχή και τον τελικό καταναλωτή.

Εν όψει ενός 2008, μιας τουριστικής χρονιάς που αναμένεται λίαν ισχυρή με περισσότερες από 17 εκατομμύρια αφίξεις, χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις επείγουσας μελέτης αντιμετώπισης της κρίσης και εφαρμογής σταδιακών μέτρων, που να εξασφαλίζουν τη επιβίωση της εταιρίας.

“Δεν χρειαζόμαστε” καταλήγει η Ένωση “άλλες απόπειρες ιδιωτικοποίησης και εφαρμογής “προγραμμάτων εξυγίανσης”, αλλά προσπάθεια αναγέννησης της σημερινής Ο.Α. με συμμετοχή του Δημοσίου και εύρωστων οικονομικά Ελληνικών ή αλλοδαπών οργανισμών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024