Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποτυχία μέτρου επιδότησης ξενοδοχείων καταγγέλλει η ΕΞΑ

Αποτυχία μέτρου επιδότησης ξενοδοχείων καταγγέλλει η ΕΞΑ

Στις 16 ανήλθε τελικά ο αριθμός των αιτήσεων για την επιδότηση των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο, όπως επισήμαναν, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, τόσο ο πρόεδρος του ομίλου Airotel, […]

Στις 16 ανήλθε τελικά ο αριθμός των αιτήσεων για την επιδότηση των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο, όπως επισήμαναν,<...> μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, τόσο ο πρόεδρος του ομίλου Airotel, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) κ. Γιώργος Τσακίρης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι παρόλο που οι προσδοκίες των υπευθύνων ανέφεραν τη συμμετοχή περισσότερων από 200 ξενοδοχείων, το εν λόγω μέτρο απέτυχε ποσοτικά, γεγονός που αποδίδεται στη μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης.

Με τα παραπάνω συμφώνησε και ο κ. Βασιλικός, ο οποίος τόνισε, επίσης το ζήτημα της καθυστέρησης, ενώ ακολούθως μίλησε για τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου της Αττικής στο σύνολό τους. Ο πρόεδρος του ομίλου Airotel υπογράμμισε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων η Αττική δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα θετική εικόνα, καθώς οι πληρότητές της θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυξημένες. Ανασταλτικός παράγοντας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, είναι ανυπαρξία προβολής της Αττικής καθώς και καθυστέρηση ολοκλήρωσης των υποδομών όπως για παράδειγμα το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο.

Αναφερόμενος στη δράση του ομίλου Airotel, ο κ. Βασιλικός ανέφερε ότι σε βραχύ χρονικό διάστημα αναμένονται τα εγκαίνια του 4 αστέρων 88 δωματίων ξενοδοχείου του Ομίλου (πρώην Riva), που θα φέρει την επωνυμία “Αλέξανδρος Βασιλικός”. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανακατασκευή της μονάδας Achaia Beach (μεταξύ Ρίου και Πάτρας), ενώ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του Ομίλου Airotel για την απόκτηση ξενοδοχείου σε δυο εκτός Αθηνών αστικά κέντρα.

Τέλος, κάνοντας λόγο για την προβολή της Αττικής ο κ. Βασιλάκος επισήμανε την ανυπαρξία σημαντικών ενεργειών προς αυτό το σκοπό, ενώ περνώντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την περίοδο που θα ακολουθήσει τη διοργάνωση. Ωστόσο και όπως είπε ο ίδιος, “Η Ολυμπιάδα αποτελεί ευκαιρία ζωής που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024