Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΆρης Ζαρπανέλη: Δυναμική αγορά η Ελλάδα για τις πολυτελείς κρουαζιέρες

Άρης Ζαρπανέλη: Δυναμική αγορά η Ελλάδα για τις πολυτελείς κρουαζιέρες

Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας Silversea Cruises, την σπουδαιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για τον τομέα της πολυτελούς κρουαζιέρας, καθώς και τρόπους ανάδειξης της ελληνικής αγοράς ως προορισμού για κρουαζιέρες, αναλύει στο Travel Daily News ο κ. `Αρης Ζαρπανέλη, Executive Vice President International Markets της Silversea Cruises…

Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας Silversea Cruises, την σπουδαιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για τον τομέα της πολυτελούς κρουαζιέρας,<…>καθώς και τρόπους ανάδειξης της ελληνικής αγοράς ως προορισμού για κρουαζιέρες, αναλύει στο Travel Daily News ο κ. `Αρης Ζαρπανέλη, Executive Vice President International Markets της Silversea Cruises. Σημειώνεται ότι γενικός αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator.

Μιλώντας για την Ελλάδα, ο κ. Ζαρπανέλη, υπογράμμισε ότι “είναι μια χώρα που έχει δυναμική, αλλά όχι ως προορισμός επειδή ερχόμαστε στη χώρα εδώ και έντεκα χρόνια”. “Αυτό που είναι τροχοπέδη για την Silversea Cruises στην ανάπτυξη ενός εκτεταμένου προγράμματος που θα αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα είναι η άρση του καμποτάζ ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως “το ζήτημα αυτό είναι υψίστης σημασίας για εμάς, καθώς η άρση του θα μας επέτρεπε αυτόματα να έρθουμε πιο πολλές φορές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Αθήνα – Αθήνα”.

“Η άρση του καμποτάζ” τόνισε ο κ. Ζαρπανέλη “θα ωφελήσει τόσο την εταιρία όσο και τα ελληνικά νησιά, καθώς η Silversea Cruises θα εισέλθει σε πιο πολλά νησιά με αποτέλεσμα περισσότερους επισκέπτες στα νησιά αυτά άρα και περισσότερα οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους”.

Για το θέμα αυτό, όπως μας ανέφερε, έχουν γίνει πολλές συνομιλίες με διάφορους υπουργούς και τίποτα δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί. Δεν υπάρχει σαφής στρατηγική για αυτό το θέμα, καθώς ουδείς γνωρίζει πώς να αρχίσει, όμως υπάρχει η θέληση να λήξει σύντομα. “Το πρόβλημα”, κατά τον κ. Ζαρπανέλη, “είναι η Ένωση των ναυτικών, η οποία μας επιβάλει την πρόσληψη Ελλήνων ναυτικών για το 85% του πληρώματος μας και μισθό σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο οποίος είναι κατά 25% υψηλότερος από τα παγκόσμια επίπεδα”.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Ζαρπανέλη εδώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024