Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαρτυρία ΞΕΕ και ΠΟΞ για την αύξηση της προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων

Διαμαρτυρία ΞΕΕ και ΠΟΞ για την αύξηση της προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετικά με την κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία με την οποία αυξάνεται η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων…

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετικά με την κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία<...>με την οποία αυξάνεται η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, απέστειλαν πρόσφατα από κοινού το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους:

“Η χώρα μας και μετά την μείωση στην οποία προέβη η παρούσα κυβέρνηση, διαθέτει και πάλι από τους υψηλότερους συντελεστές φορολόγησης Νομικών Προσώπων στον χώρο της Ε.Ε.

Τα ξενοδοχεία επιβαρύνονται υπέρμετρα από αναρίθμητους έμμεσους φόρους. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι μόνο ο φόρος 2% επί του κύκλου εργασιών που καταβάλουν τα ξενοδοχεία στους ΟΤΑ, αντιπροσωπεύει στην πλειονότητα των περιπτώσεων ποσά υψηλότερα από το συνολικό φόρο εισοδήματος.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο φορολόγησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση ανακύπτει και θέμα δεοντολογίας, καθώς σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, η αγορά αιφνιδιάζεται για άλλη μια φορά και οι αναφορές περί σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος παραμένουν κενές περιεχομένου.

Η περαιτέρω συρρίκνωση της ρευστότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην παρούσα συγκυρία που αντιμετωπίζουν έντονο διεθνή ανταγωνισμό, το μόνο που επιφέρει στον κλάδο, είναι η μείωση των επενδύσεων εκσυγχρονισμού. Ενώ μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος, η επίπτωση του μέτρου στην ποιότητα του προσφερομένου τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, θα είναι ιδιαίτερα δυσμενής.

Επειδή τελευταία το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών λαμβάνει μέτρα που πλήττουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελληνικής Περιφέρειας, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς του κλάδου, ευελπιστούμε ότι δεν θα αιφνιδιαστούμε αρνητικά για μια ακόμη φορά“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024