Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈγκριση διορισμού του Εμμ. Γιαννουλάκη στην ΕΤΑ
Ο Εμμ. Γιαννουλάκης είναι πολιτικός μηχανικός

Έγκριση διορισμού του Εμμ. Γιαννουλάκη στην ΕΤΑ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διορισμός του Εμμ. Γιαννουλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλου.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διορισμός του Εμμ. Γιαννουλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου<...> της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Μαρκόπουλου.

Ο κ. Γιαννουλάκης, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός – σύμβουλος επενδύσεων ακινήτων, δήλωσε το στόχο της διοίκησής του να καταστεί η ΕΤΑ αναπτυξιακός μοχλός με την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων υπό πλήρη διαφάνεια, με αιχμή την ακίνητη περιουσία της Εταιρείας, την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, των κάμπινγκ και τις μαρίνες. Ανακοίνωσε ότι ήδη υπάρχουν εξελίξεις για το γκολφ Αφάντου Ρόδου, αφού ο διαγωνισμός βρίσκεται στη δεύτερη φάση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών έως τις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και της έκτασης της Αναβύσσου.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ότι δε θα πάρουν καμία παράταση οι διαγωνισμοί και για τα δύο θέματα. Ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ακόμη ότι εντός του μηνός βγαίνει ο διαγωνισμός του υπαίθριου εκθεσιακού κέντρου στο Ελληνικό και έως τις αρχές Σεπτεμβρίου βγαίνουν έξι ή οκτώ μείζονος ενδιαφέροντος τουριστικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

ΌΠως αναφέρει η “Καθημερινή”, ο Απ. Κακλαμάνης και ο Δ. Ρέππας έθεσαν ζήτημα πιστοποίησης των προσόντων του νέου διευθύνοντος, ως προς την ξένη γλώσσα. Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, είπε ότι ο κ. Γιαννουλάκης επελέγη με βάση ένα πλούσιο προσοντολόγιο εμπειρίας σε τεχνικά έργα και γνώσεων επί των οικονομικών πανεπιστημιακού επιπέδου για να γίνει δυνατός ο συνδυασμός των δύο σΆαυτήν την εξάμηνη πορεία διάσπασης της ΕΤΑ. Όπως εξήγησε, αυτή αφορά αφενός στην εκμεταλλεύσιμη ήδη περιουσία – την οποία αποτελούν μονάδες κάμπινγκ υδροθεραπευτήρια του Δημοσίου, Ξενία, Τουριστικά Περίπτερα – η οποία θα πάει στον ΕΟΤ και τα μη εκμεταλλεύσιμα ακίνητα τα οποία θα πάνε στην ΚΕΔ.

“Η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει την εκμετάλλευση των ακινήτων με βάση τις προοπτικές, τις πολιτικές αποφάσεις και την εκδήλωση του ενδιαφέροντος το οποίο υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, αυτά τα οποία έχουν σήμα ΕΟΤ θα επιστρέψουν εκεί που ήταν παλιά” ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος. Το προσωπικό, εξήγησε ο υπουργός, θα μετακινηθεί στον ΕΟΤ και ενδεχομένως κάποιοι στην ΚΕΔ. Διευκρίνισε ότι προετοιμάζεται η νομοθεσία για την μετάβαση στο διαχωρισμό της ΕΤΑ, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία μετοχοποίηση και είσοδος ιδιωτών στον έλεγχο της εταιρείας, ούτε καν στο Χρηματιστήριο διότι – όπως ανέφερε – η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει η περιουσία του Δημοσίου να βρίσκεται σε μια εταιρία, να ελέγχεται από το κράτος και αυτή την αποφασίζει τους τρόπους αξιοποίησή της.

Για τα Ξενία και τις άλλες υποδομές ο υπουργός ανέφερε ότι δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο πως έμειναν επί τόσες δεκαετίες αναξιοποίητες και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επειγόντως και με ταχείς ρυθμούς ότι καλύτερο είναι δυνατό. Για τα υδροθεραπευτήρια που ελέγχει η ΕΤΑ, είπε πως θα λειτουργούν και το χειμώνα για να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος όπου αυτά υπάρχουν και να τονωθεί η τοπική οικονομία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024