Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντονα παράπονα της ΕΞΑ για το Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας

Έντονα παράπονα της ΕΞΑ για το Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) υπενθυμίζει ότι ενώ οι διαδικασίες για τη δημιουργία, επιτέλους, ενός συνεδριακού κέντρου στην Αττική, ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια…

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) υπενθυμίζει ότι ενώ οι διαδικασίες για τη δημιουργία, επιτέλους, ενός συνεδριακού<...> κέντρου στην Αττική, ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια με την ανάθεση της διαχείρισης και υλοποίησης του project στην ΕΤΑ, τον τελευταίο χρόνο οι διαδικασίες όχι μόνο έχουν σταματήσει αλλά και ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο υπαίθριο χώρο εκθέσεων με τους αεροδιαδρόμου και τις πίστες να χρησιμοποιούνται για πάρκιγκ, εξυπηρετώντας τους επισκέπτες των εκθέσεων.

Επιπλέον, η ΕΞΑ τονίζει ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου συνεδριακού κέντρου αποτελεί δέσμευση της πολιτείας προς τους ξενοδόχους σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τέως υπουργού Ανάπτυξης Χριστοδουλάκη, για τη συνεργασία τους και προσχώρησή τους στην Ολυμπιακή Συμφωνία και την παράλληλη άρση του κορεσμού στην Αττική.

“Επειδή ζούμε στη χώρα του `ουδέν μονιμότερο του προσωρινού` και προφανώς η μεταβατική αυτή χρήση του χώρου αποφέρει αρκετά έσοδα στους εκμεταλλευτές του ενώ παράλληλα κυκλοφορούν αρκετές φήμες περί μετάλλαξης του αρχικού σχεδίου του χώρου σε πολυσινεμά, εμπορικό κέντρο και άλλες χρήσεις ξένες με τις εξαγγελθείσες, ζητήσαμε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑ κ. Χωμενίδη να μας ενημερώσει για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Συνεδριακού Κέντρου του Ελληνικού”, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΤΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Χωμενίδης σε συνάντηση με το προεδρείο της ΕΞΑ ανέφερε τα εξής:

  • Η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου οφείλεται στην καθυστέρηση εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους νέους όρους δόμησης του χώρου. Η εν λόγω εκκρεμότητα προβλέπεται να έχει λήξει μέχρι τις 15/01/2004.
  • Ο συνολικός ωφέλιμος χώρος που θα προκύψει θα είναι περίπου 85.000 τ.μ.
  • Θα δημιουργηθεί και ένα ξενοδοχείο 300 κλινών.
  • H κύρια αίθουσα του συνεδριακού θα είναι δυναμικότητας 3.500 συνέδρων και με την ενοποίηση των λοιπών χώρων θα φθάνει τα 8.000 άτομα.
  • Τέλος του χρόνου (2004) εκτιμάται ότι θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και το 2006 θα είναι έτοιμο το έργο.
  • Η μέχρι σήμερα διαδικασία επιλογής επενδυτή θα επαναληφθεί καθόσον αλλάζουν οι όροι του έργου.

Από την πλευρά της η ΕΞΑ για μια ακόμη φορά τόνισε ότι θεωρεί τη δημιουργία ενός μεγάλου και λειτουργικού συνεδριακού κέντρου αναγκαία προϋπόθεση για την μεταολυμπιακή επιβίωση του τουρισμού της Αττικής, επιφυλάχθηκε δε να εξετάσει τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Ειδικότερα τονίσθηκε ότι μετά την απομάκρυνση του Αερολιμένα από το Ελληνικό, τα ξενοδοχεία της περιοχής αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με τη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου στην περιοχή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024