Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντονη καταγγελία των Συνδικάτων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Συνδικάτα Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και Πειραιά

Έντονη καταγγελία των Συνδικάτων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Καταγγέλουν Κυβέρνηση, ξενοδόχους, Media, αλλά και όσα μέλη της Ομοσπονδίας εκφράζουν διαφορετική άποψη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά οι Δοικήσεις των Συνδικάτων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και Πειραιά.

Με έντονο τρόπο εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις κυβερνητικές αποφάσεις για την εξάλλειψη των βαρέων και ανθυγιεινών στον τουρισμό τα Συνδικάτα Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και Πειραιά.

Τα Συνδικάτα στρέφονται όχι μόνο κατά της Κυβέρνησης, αλλά και κατά των ξενοδόχων, του Τύπου και των μελών της Ομοσπονδίας που δεν έσπευσαν να ακολουθήσουν στον αποκλεισμό των τριών ξενοδοχείων του Συντάγματος.

Στην ανακοίνωη-κάλεσμα που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

“ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους απεργούς εργαζόμενους του κλάδου σε όλη τη χώρα, που κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τα ιδεολογήματα ξενοδόχων-κυβέρνησης, έδωσαν τη μάχη στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 23 Αυγούστου, υπερασπίζοντας το θεσμό των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, παλεύοντας για τη διεύρυνση του και σε άλλες ειδικότητες.
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη λυσσαλέα, αλλά αναμενόμενη, επίθεση από τον αστικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με πρωτεργάτες τα μέσα και τους δημοσιογράφους του εφοπλιστή  Αλαφούζου, που έριξαν τόνους λάσπη ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Η αντιμετώπιση της κινητοποίησή μας από τις πληρωμένες γραφίδες των καναλαρχών που είναι μεγαλοξενοδόχοι, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές και βιομήχανοι οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κινητοποίηση του κλάδου και δίκαια ήταν και επιτυχημένη. Όλοι μαζί, υπεράσπισαν για ακόμη μια φορά τον τουρισμό τους, δηλαδή τον τουρισμό ως πεδίο δράσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους, τους παραγωγούς, δηλαδή, του πλούτου που καρπώνονται τα μονοπώλια και που ευθύνονται για την κρίση και στον τουρισμό, καθιστώντας τον πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ, πέρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έχει την πρώτη ευθύνη για την αντεργατική επίθεση και τα κόμματα ΝΔ, ΛΑΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που έδωσαν από την πρώτη στιγμή τα διαπιστευτήρια τους στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, συκοφαντώντας τον αγώνα των εργαζομένων (μίλησαν μέχρι και για «εσχάτη προδοσία») προκειμένου να συνεχιστεί η αντεργατική λαίλαπα, να μειωθεί και άλλο το εργατικό κόστος για λογαριασμό του κεφαλαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να γυρίσουν οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη τους στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που όχι μόνο δεν ακολούθησε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους στην απεργιακή πορεία στο Σύνταγμα, μπροστά στα τρία ξενοδοχεία ναυαρχίδες του τουρισμού, αλλά έσπευσε να διαβεβαιώσει τα κανάλια των αφεντικών της ότι καταδικάζει τις μορφές που παίρνουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων!
Καλούμε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ που θα συνεχιστεί και στο ερχόμενο διάστημα και απαιτεί οργάνωση όλο και περισσότερων εργαζομένων στα σωματεία, συμμετοχή στη δράση νέων συναδέλφων, γρήγορη αλλαγή στους συσχετισμούς δύναμης σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε να απαλλαγούμε από όσους συνδικαλιστές αποτελούν μέρος του προβλήματος, με την εργοδοτική τους στάση και θέση. Στον αντίποδα των εργατοπατέρων βρέθηκαν τα ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, που από τις περιφρουρήσεις έδειξαν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στη μάχη που δώσαμε.

Οι Διοικήσεις των Συνδικάτων Αθήνας και Πειραιά καλούμε τους εργαζόμενους και όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική σε κοινή συνεδρίαση την Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 5 μ.μ στα γραφεία του Συνδικάτου της Αττικής, ώστε να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα της πανελλαδικής απεργίας και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα στον αγώνα μας για υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024