Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτέλους ανακαλεί ο κ. Ryan τις προσβλητικές δηλώσεις του και μάλλον στρέφεται προς την δουλειά του

Επιτέλους ανακαλεί ο κ. Ryan τις προσβλητικές δηλώσεις του και μάλλον στρέφεται προς την δουλειά του

“Όλοι στην Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 να είναι απόλυτα ασφαλείς”, δηλώνει τώρα ο κ. Peter Ryan, σύμβουλος ασφάλειας του Αθήνα […]

“Όλοι στην Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 να είναι απόλυτα ασφαλείς”, δηλώνει τώρα ο κ. Peter Ryan<...>, σύμβουλος ασφάλειας του Αθήνα 2004 σε μια προσπάθεια του να διασκεδάσει τις πρόσφατες, δυσμενείς εντυπώσεις, που προκάλεσαν τα όσα είπε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

“όλοι στην Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 να είναι απόλυτα ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι βασική προτεραιότητα των διοργανωτών και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όλοι στην Ελλάδα, με τους οποίους συνεργάζομαι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη. Ο σχεδιασμός, τα μέσα, η εκπαίδευση γίνονται με πολύ γοργό ρυθμό, οι προκλήσεις εντοπίζονται αμέσως και αντιμετωπίζονται γρήγορα, σωστά και με αποφασιστικότητα” δήλωσε ο κ. Ryan, προσθέτοντας ότι τα σχόλια για δήθεν πρόβλημα στο θέμα της ασφάλειας των αγώνων είναι “τελείως αβάσιμα”.

Το ΑΑΡ μεταδίδει και ανάλογες διαβεβαιώσεις του Αθήνα 2004 αλλά και του αξιωματούχου της ΔΟΕ κ. Ντένις Όσβαλντ ενώ η σχετική του είδηση συμπληρώνεται και από δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Προξενείου του Σίδνεϊ κ. Ευθυμίου Αραβαντινού ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει ότι “λόγω ισχυρών ανέμων δημιουργήθηκαν προβλήματα στους κωπηλατικούς αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, το 2000, που επίσης αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, όπως η Αθήνα”.

“Ας μην ξεχνάμε”, συμπληρώνει ο κ. Αραβαντινός, “πως πριν την έναρξη των αγώνων του Σίδνεϊ υπήρχε μεγάλη γκρίνια για πολλά θέματα αλλά και ανησυχία αν οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ήταν έτοιμες. Αυτό δεν εμπόδισε το Σίδνεϊ να οργανώσει άψογους αγώνες”. O κ. Αραβαντινός εκφράζει την βεβαιότητα ότι και η Αθήνα θα διοργανώσει “μαγικούς αγώνες”.

Ικανοποιημένη από τις νέες δηλώσεις Ryan δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου. “Κανείς δεν πρέπει να είναι άστοχος σε ό,τι λέει” είπε η κ. Αγγελοπούλου και τόνισε πως σημασία έχει η Ελλάδα να δείξει του χρόνου τη σοβαρή προετοιμασία που έχει κάνει αυτό τον καιρό. Επίσης, δήλωσε ότι ο κ. Ryan βοήθησε το Σίδνευ και πιστεύει ότι το ίδιο θα κάνει και στη Ελλάδα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου λέγοντας πως η διοργάνωση είναι τεράστια πρόκληση για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα και το γεγονός αυτό δημιουργεί αμφιβολίες. “Πρέπει να περιμένουμε επιθέσεις μέχρι και το τέλος των αγώνων” είπε η κ. Παπανδρέου, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφορα συμφέροντα, χωρίς όμως να τα κατονομάζει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024