Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕΟΤ: Επηρεάσθηκε σημαντικά ο τουρισμός σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΤ

ΕΟΤ: Επηρεάσθηκε σημαντικά ο τουρισμός σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΤ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, ο παγκόσμιος τουρισμός επηρεάσθηκε σημαντικά από την επιδημία της άτυπης πνευμονίας, την οικονομική ύφεση, τον πόλεμο στο Ιράκ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, ο παγκόσμιος τουρισμός επηρεάσθηκε σημαντικά από<...> την επιδημία της άτυπης πνευμονίας, την οικονομική ύφεση, τον πόλεμο στο Ιράκ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ειδικότερα παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση στα μακρινά ταξίδια και στα ταξίδια με αεροπλάνο και μια αντίστοιχη αύξηση στα ταξίδια με τρένο και αυτοκίνητο. Παρατηρήθηκε μια αύξηση των ταξιδιών που οργανώνονται μέσω Internet και όχι μέσω οργανωμένων πακέτων και σε κρατήσεις με φθηνές αεροπορικές εταιρίες. Οι Εθνικοί οργανισμοί Τουρισμού και οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν στραφεί πια σε πιο πολύπλοκα μοντέλα μάρκετινγκ και στον ποιοτικό τουρισμό ώστε να αντιμετωπίσουν την πρόκληση ενός ταξιδιώτη με μεγαλύτερες απαιτήσεις και πιο πολλές εμπειρίες αλλά και με λιγότερα χρήματα να ξοδέψει. Έντονο είναι και το φαινόμενο των last minute κρατήσεων και οι πιέσεις για χαμηλότερες τιμές.

Στην Ευρώπη μετά τις δραματικές μειώσεις του Φεβρουάριου και του Μαρτίου (έως και 30% στις περισσότερες χώρες) το σύνολο του Α εξαμήνου μέχρι και τον Ιούνιο που επηρεάστηκε πολύ και από την οικονομική κρίση και ειδικότερα την ύφεση στη Γερμανία, που είναι και η μεγαλύτερη χώρα εξερχόμενου τουρισμού, παρουσιάστηκε το φαινόμενο μιας αύξησης στην Μεγ. Βρετανία λόγω φθηνής λίρας σε σχέση με το εύρο , μιας περιορισμένης αύξησης στην Ισπανία (+3.2%) και την Ιταλία (+1.7%) λόγω δυνατότητας ταξιδιού με τρένο και αυτοκίνητο και μιας μείωσης σε Αυστρία (-2.6), Κύπρο (-10.4%), Τσεχία (-8.2%), Φιλανδία (-2.3), Γαλλία (-4.1%), Ουγγαρία (-5.8%) ,Ισραήλ (-15.1%), Ολλανδία (-11.3%), Πολωνία (-8%), Πορτογαλία (-3.1%), Ελβετία (-4.9%), Τουρκία (-11.2%).

Οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού προβλέπουν ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο για το 2003, λόγω της μείωσης της αβεβαιότητας για το Ιράκ και του τέλους της επιδημίας του SARS. Συγχρόνως αναμένουν η Ευρώπη να διατηρήσει τα επίπεδα του 2002 σε αριθμούς ταξιδιών αλλά με μια μείωση των εσόδων και αύξηση σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και του εσωτερικού τουρισμού, το δυνατό εύρο τέλος δημιουργεί ένα ρεύμα για προορισμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα την ανάγκη βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος. Όλα κατά τους Εμπειρογνώμονες θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα της βελτίωσης της Διεθνούς οικονομίας κατά το β` εξάμηνο του 2003 , η αρχική εκτίμηση είναι θετική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024