Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΓ. Νικητιάδης: Αρτια αεροπορική σύνδεση εξωτερικού με τα νησιά μας σε ετήσιο πλαίσιο
Τουριστική ημερίδα στη Ρόδο

Γ. Νικητιάδης: Αρτια αεροπορική σύνδεση εξωτερικού με τα νησιά μας σε ετήσιο πλαίσιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το δεύτερο από τη σειρά των τουριστικών roadshow με τίτλο “Οι προ(σ)κλήσεις για το Αύριο του Ελληνικού Τουρισμού – Η Ρόδος στο Νέο Τουριστικό Γίγνεσθαι”. […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το δεύτερο από τη σειρά των τουριστικών roadshow με τίτλο<...> “Οι προ(σ)κλήσεις για το Αύριο του Ελληνικού Τουρισμού – Η Ρόδος στο Νέο Τουριστικό Γίγνεσθαι”. Σημαντικοί ομιλητές και πλήθος κόσμου, συνέθεσαν το σκηνικό στο ξενοδοχείο Rodos Palace, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, με βασικούς ομιλητές τους κ.κ. Γιώργο Νικητιάδη, υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Μιχάλη Καρχιμάκη, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γιώργο Πουσσαίο, γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στην ημερίδα, που τελέσθηκε υπό την αιγίδα των ΕΟΤ, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΔΟΤ και ΠΡΟΤΟΥΡ, μίλησαν μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, ο νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Βασίλης Μηναΐδης, το στέλεχος της Marfin Egnatia Bank κα Χαρίκλεια Πιαδίτη, ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς, ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ, η διευθύντρια Επενδυτικών Έργων της εταιρείας Noisis, κα Σοφία Παιδάκη, και πλήθος επιχειρηματιών και παραγόντων του Τουρισμού μεταξύ των οποίων, οι κ.κ. Αντώνης Καμπουράκης, Γιάννης Παπαβασιλείου, Νίκος Παπαθανάσης, Νίκος Μπόλιας, Στέλιος Σταυρίδης, Aντα Καραγιάννη, Ηλίας Κωτιάδης, Χαρ. Παλογιαννίδης, Στάθης Αρβανίτης, Αντώνης Μπελέτης, Νίκος Κατραούρας, Γιώργος Βλαχάκης, κ.ά.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο τουρισμός μας, ο οποίος αποτελεί ίσως τη μόνη ελπίδα ταχύτερης ανάκαμψης από την οικονομική ύφεση, είχε δεχθεί τεράστιο πλήγμα με άμεσο αποτέλεσμα την πτώση της χώρας μας ως προς την τουριστική της ανταγωνιστικότητα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να διευκολύνουμε τη σύνδεση της χώρας μας με πόλεις του εξωτερικού, αλλά και να ολοκληρώσουμε τη νομοθέτηση του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ακτοπλοϊκές μας συνδέσεις”. Αναφερόμενος δε στις συνδέσεις των εταιρειών χαμηλού κόστους, σημείωσε ότι “οι πτήσεις των εταιρειών χαμηλού κόστους ουσιαστικώς επεκτείνουν την τουριστική περίοδο, εφόσον συμφωνηθεί με την εκάστοτε εταιρεία η διεξαγωγή πτήσεων σε δωδεκάμηνη βάση. Επομένως, η άρτια αεροπορική σύνδεση πόλεων του εξωτερικού με τα νησιά μας σε ετήσιο πλαίσιο, ωθεί και ενισχύει το σχεδιασμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού, πέραν του παραδοσιακού προτύπου `ήλιος-θάλασσα`. Αυτή η εξέλιξη, εφόσον προγραμματιστεί ορθώς, θα δώσει φτερά στην τουριστική ανάπτυξη της Δωδεκανήσου, στηρίζοντας παραλλήλως κάθε επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής. Οι πτήσεις χαμηλού κόστους θα ωθήσουν προς την Ελλάδα χιλιάδες Ευρωπαίους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας και μέχρι πρότινος εμποδίζονταν είτε από καθαρά οικονομικούς λόγους είτε από την έλλειψη πτήσεων από χώρες της Ευρώπης”.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι “με την παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με πηγαία φιλοξενία και σεβασμό στην επιλογή που έκαναν οι τουρίστες να επισκεφθούν είτε τη Ρόδο, είτε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να περάσουν τις διακοπές τους, είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές. ΓιΆαυτό οφείλουμε πάντα να δικαιώνουμε την επιλογή τους, αναγνωρίζοντας έμπρακτα μέσα από την άρτια τουριστική υποδομή και την άριστη παροχή υπηρεσιών, ότι αξίζουμε να έχουμε τον πρώτο ρόλο”.

Από την πλευρά του, ο κ. Πουσσαίος υπογράμμισε: “Το κλασσικό πρότυπο του μαζικού τουρισμού, του ήλιου και της θάλασσα που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες πλέον θεωρείται ώριμο τουριστικό προϊόν. ΓιΆαυτό και στόχος μας πρέπει να είναι να τον ενισχύσουμε και να τον ενδυναμώσουμε. Η ανάπτυξη νέων, εναλλακτικών μορφών μπορούν να συμπληρώσουν το τουριστικό προϊόν που ήδη διαθέτουμε και έτσι να παρουσιάσουμε μια νέα ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση που θα καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα και ταξιδιώτη. Στο νέο αυτό σχεδιασμό τουριστικού προϊόντος, βασικός παράγοντας επιτυχίας είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες. Η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε τόπου προκύπτει από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα βιώνουν. ΓιΆαυτό και η συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής είναι επιθυμητή και απαραίτητη. Η Ρόδος με χαρά διαπιστώνω ότι συνεχίζει την παράδοση της διαρκούς αναζήτησης τρόπων βελτίωσης του προϊόντος της και θέτει επί τάπητος την προβληματική επαναπροσδιορισμού του τουριστικού τοπίου του νησιού και της στρατηγικής marketing που ακολουθεί”.

Με την σειρά του ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό θέμα, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου μακροχρόνιου σχεδιασμού τουριστική ανάπτυξης της χώρας, και έχουμε τώρα την χρυσή ευκαιρία λόγω του νέου αναπτυξιακού νόμου. Πιστεύουμε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δεν θα πρέπει για μια άλλη ακόμη φορά να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικών πιέσεων οικονομικών πιέσεων και οποιοδήποτε άλλων πιέσεων, θα πρέπει να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και να βάλουμε μετά τον αναπτυξιακό νόμο να στηρίξει αυτό το μοντέλο ανάπτυξης και όχι να έπονται η ανάπτυξη των οποιοδήποτε κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου». Και κατέληξε: «Θα πρέπει πέρα από το «βαρβαρισμό» ότι ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο της χώρας, να τον στηρίξουμε και πραγματικά και ουσιαστικά και όχι στα λόγια».

Παίρνοντας το λόγο ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς, υποστήριξε ότι “για να ανακάμψει ο τουρισμός και να αποκτήσει τη χαμένη του ανταγωνιστικότητα, ο μοναδικός δρόμος που μας προσφέρεται είναι ο εμπλουτισμός και η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη υψηλού επιπέδου διευθυντικών στελεχών και καλά εκπαιδευμένων υπαλλήλων σε σύνδεση με την αγορά εργασίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024