Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ μείωση των δαπανών για τον Κοινωνικό Τουρισμό πλήττει τον τουριστικό κλάδο
Ερώτηση των Φ. Κουβέλη και Β. Μουλόπουλου

Η μείωση των δαπανών για τον Κοινωνικό Τουρισμό πλήττει τον τουριστικό κλάδο

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού και Τουρισμού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Φ. Κουβέλης και Β. Μουλόπουλος, η μείωση των δαπανών για τον Κοινωνικό Τουρισμό πλήττει τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες, αλλά και τον τουριστικό κλάδο της χώρας…

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού και Τουρισμού, οι βουλευτές του<...> ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Φ. Κουβέλης και Β. Μουλόπουλος, η μείωση των δαπανών για τον Κοινωνικό Τουρισμό πλήττει τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες, αλλά και τον τουριστικό κλάδο της χώρας.

“Είναι βέβαιο ότι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πλήττονται οικονομικά στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, με συνέπεια να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες βιοπορισμού – αναψυχής τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους. Η ικανοποίηση αυτών των αναγκών τους που γινόταν μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος από ίδιους πόρους ή με την συνδρομή της πολιτείας, περικόπτονται κατά τρόπο αυθαίρετο και αναιτιολόγητο.

Αναφέρεται δε ειδικότερα ότι η διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, η οποία παρέχει αυτού του είδους υπηρεσίες, με πρόσφατη απόφαση της, έχει προβεί για το έτος 2010 στην μείωση των δαπανών του προγράμματος του <<Κοινωνικού Τουρισμού >> κατά 26%, γεγονός το οποίο θα στερήσει την δυνατότητα για φθηνές διακοπές σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους -ασφαλισμένους (εργαζόμενους και συνταξιούχους), ενώ παράλληλα τόσο ο ίδιος ο οργανισμός όσο και άλλοι φορείς προβαίνουν σε ανάλογες μειώσεις δαπανών προγραμμάτων ψυχαγωγίας -τουρισμού.

Επειδή με την ενέργεια αυτή, της περικοπής των δαπανών αυτής της κατηγορίας θα πληγούν κυρίως οι χαμηλού εισοδήματος πληθυσμιακές ομάδες και οι άνεργοι αλλά και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος ο οποίος αποτελεί τον βασικό πυλώνα στην οικονομία της χώρας, καθώς και οι εργαζόμενοι σ΄αυτόν που δοκιμάζονται από την ανεργία,

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

– Ποια είναι η θέση τους για την προαναφερόμενη απόφαση της μείωσης των δαπανών για την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού;
– Προτίθενται να επανεξετάσουν τη θέση τους για την διατήρηση των δαπανών του Κοινωνικού Τουρισμού , τον επανασχεδιασμό τους για την ορθολογικότερη αξιοποίηση αυτών τόσο στην κατεύθυνση της στήριξης των ασφαλισμένων -δικαιούχων όσο και της ενίσχυσης του τουριστικού κλάδου;.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024