Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ ΠΟΕΣΕ σκέπετεται το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών προς δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και δήμους
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων

Η ΠΟΕΣΕ σκέπετεται το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών προς δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και δήμους

Η φημολογούμενη σύμφωνα με δημοσιεύματα του Tύπου, αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 23% στα καταστήματα του Κλάδου (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.), θα αποτελέσει την ταφόπλακα για δεκάδες χιλιάδες από αυτά. Χιλιάδες θέσεις εργασίας, από τις 400.000 θέσεις στον κλάδο, είναι βέβαιο…

Η φημολογούμενη σύμφωνα με δημοσιεύματα του Tύπου, αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 23% στα καταστήματα του κλάδου (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.), θα αποτελέσει<...> την ταφόπλακα για δεκάδες χιλιάδες από αυτά. Χιλιάδες θέσεις εργασίας, από τις 400.000 θέσεις στον κλάδο, είναι βέβαιο ότι θα χαθούν και μαζί τους θα τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή. Αυτά υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

“Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, την Kυβέρνηση και την τρόικα να αλλάξουν την οικονομική πολιτική, να πάψουν να θεωρούν ότι ο Kλάδος θα δεχθεί να γίνει βορρά στις ορέξεις τους, με πρόσχημα τη `σωτηρία` της χώρας”, αναφέρει η Ομοσπονδία. “Η πιθανή μετάταξη του Kλάδου στον υψηλό συντελεστή Φ.Π.Α. θα θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού, όταν μάλιστα ανταγωνίστριες χώρες έχουν μειώσει πρόσφατα τον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 5-6%. Οι επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία θα είναι αρνητικές όταν μάλιστα οι προσδοκίες μας από τον τουρισμό είναι μεγάλες και δεν αντέχουν επιπόλαιες και αντιφατικές πολιτικές. Aλλωστε η ελληνική διατροφή και γαστρονομία αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού τουρισμού και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζονται και όχι ως αβέβαιο εισπρακτικό μέσο. Προφανώς, για μια ακόμη φορά, η ελληνική Κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα και να παραδειγματιστεί από τις πολιτικές που ακολουθούν οι ανταγωνιστές μας.

Αν επιχειρήσουν μετάταξη του ΦΠΑ του Κλάδου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΕ μη έχοντας άλλη εναλλακτική λύση, θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με μοναδικό θέμα, τη λήψη απόφασης `για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Φορείς και Δήμους`”.

Και η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ καταλήγει: “Η εξοντωτική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση με τις οδηγίες της τρόικας, έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια πολιτών στη χώρα. Εμείς σε καμία περίπτωση δε διαχειριστήκαμε την εξουσία και σαφώς δεν φέρουμε την ευθύνη για την σημερινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα. Την ευθύνη έχουν όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο, πλούτισαν παράνομα, διόρισαν κομματικούς τους φίλους, καταλήστεψαν τον τόπο χωρίς καμία συνέπεια και σήμερα υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών, πιστεύοντας πως ο `εφιάλτης` μπορεί να περάσει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024