Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη – ΠΟΕΣΕ για την προώθηση της γαστρονομικής Ελλάδας στο εξωτερικό
Εστίαση

Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη – ΠΟΕΣΕ για την προώθηση της γαστρονομικής Ελλάδας στο εξωτερικό

POESE

Δημιουργείται πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη, για την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννη Δαβερώνη συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

POESE

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε ολόκληρη τη συζήτηση ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση όλων των μερών για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων, αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία.

Έγινε σαφές τόσο από την κα Κεφαλογιάννη, όσο και από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ ότι η επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σήματος μπορεί να λειτουργήσει σαν “ομπρέλα”, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις.

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας  των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο προχωρά στη δημιουργία πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη, που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού
και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024