Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάπης: Έτοιμοι να υποδεχτούμε την κινεζική αντιπροσωπεία για παραλαβή της φλόγας

Λιάπης: Έτοιμοι να υποδεχτούμε την κινεζική αντιπροσωπεία για παραλαβή της φλόγας

Επίσκεψη εργασίας στην αρχαία Ολυμπία πραγματοποίησε χθες (3 Μαρτίου) ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στο πλαίσιο της αποκατάστασης του αρχαιολογικού και ευρύτερου […]

Επίσκεψη εργασίας στην αρχαία Ολυμπία πραγματοποίησε χθες (3 Μαρτίου) ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στο πλαίσιο της αποκατάστασης του αρχαιολογικού και ευρύτερου τοπίου της αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, ενημερώθηκε από τον<...> Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Μίνωα Κυριακού, για το τελετουργικό της Αφής, καθώς και την διαδρομή της Φλόγας την 24η Μαρτίου 2008.

Ο κ. Λιάπης μετά την επίβλεψη των εργασιών προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την κινεζική αντιπροσωπεία, για να παραλάβουν τη φλόγα σε μια απέριττη και σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα προβλήματα ήταν μεγάλα, όπως μεγάλη ήταν η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά του Αυγούστου. Παρόλα αυτά τα αντιμετωπίσαμε, και σήμερα βλέπετε πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος».

Συνεχίζοντας ο Υπουργός τόνισε «Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εικονική πραγματικότητα για τις τηλεοπτικές κάμερες. Δεν θέλαμε να αλλάξουμε τις φυσικές ισορροπίες της περιοχής. Θέλαμε να ενισχύσουμε τη φυσική αναγέννηση του περιβάλλοντος σεβόμενοι την ιστορία του χώρου και το πετύχαμε. Ήταν πρωτόγνωρο το έργο που έγινε στην αρχαία Ολυμπία, αλλά τα καταφέραμε και σε λίγα χρόνια θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το φυσικό περιβάλλον».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στο να κάνουμε αυτό το μικρό θαύμα. Τα συναρμόδια υπουργεία, τη νομαρχιακή και την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιστήμονες του ΕΘΙΑΓΕ και της Δασικής Υπηρεσίας, τους εργαζόμενους στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και όλους τους εργάτες, που με μεγάλη προθυμία και φιλότιμο εκτέλεσαν αυτό το δύσκολο έργο. Και, ασφαλώς, να ευχαριστήσω τους δωρητές και τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά αυτή την προσπάθεια», κατέληξε ο κ. Λιάπης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024