Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν τα τουριστικά λεωφορεία

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν τα τουριστικά λεωφορεία

Την προώθηση προνομίων και τεράστιων επιδοτήσεων υπέρ των ΚΤΕΛ και την αδικία σε βάρος τους από τους κυβερνητικούς χειρισμούς που έχουν φέρει σε αδιέξοδο τον κλάδο καταγγέλλουν…

Την προώθηση προνομίων και τεράστιων επιδοτήσεων υπέρ των ΚΤΕΛ και την αδικία σε βάρος τους από τους κυβερνητικούς χειρισμούς που έχουν φέρει σε αδιέξοδο<...> τον κλάδο καταγγέλλουν σε γραπτή διαμαρτυρία προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών -και κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και το υπουργείο Ανάπτυξης- οι ενώσεις τουριστικών λεωφορείων της χώρας ΠΟΕΤ, Γενική Πανελλαδική, Βορείου Ελλάδος και Πανελλήνια Ένωση Τουριστικών Λεωφορείων, ενώ εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η οποία είναι η τέταρτη κατά σειρά για τα προβλήματα των τουριστικών λεωφορείων που απευθύνεται στον υπουργό Μεταφορών, τα προβλήματα δημιουργούνται από την επίμονη άρνησή του να συμπεριλάβει τα τουριστικά λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

“Θα περίμενε κανείς, όμως, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, με ενιαία Κυβέρνηση και κατευθύνσεις, όταν προωθούνται νόμοι από οποιονδήποτε φορέα και αν προέρχονται, να μην δημιουργούν ανισότητες μεταξύ ομοειδών κλάδων, όπως τούτο έγινε με τον νόμο 2963/2001 που προβλέπει επιδοτήσεις, αντικαταστάσεις και πριμοδότηση έργου σε συγκεκριμένους μεταφορικούς φορείς (ΚΤΕΛ και υπεραστικά λεωφορεία) και να παρέχει επιπλέον την δυνατότητα υποκλοπής έργου που ήταν αποκλειστικό δικαίωμα του τουριστικού λεωφορείου, που απέρρεε από το νόμο 2446/96, με την καταστρατήγηση βασικών διατάξεών του. Η ασάφεια των νόμων και η ανοχή τόσο από το υπουργείο σας όσο και από άλλους Δημόσιους φορείς, έχουν οδηγήσει το τουριστικό λεωφορείο σε απελπιστική κατάσταση, με προοπτική την τελική εξαφάνισή του” τονίζεται από τους φορείς.

Στη συνέχεια αναφέρεται η μεγάλη υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων καθώς και η φοροδιαφυγή από τα σχολικά λεωφορεία που εκτελούν εκδρομές καθώς και από τα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης στους Δήμους και Κοινότητες που οργανώνουν εκδρομές στο εξωτερικό και εσωτερικό με αντίτιμο. Υπογραμμίζεται, ακόμα, το γεγονός ότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν έχουν πάρει καμία επιδότηση από την πολιτεία, σε αντίθεση με τα υπεραστικά λεωφορεία που στο παρελθόν έχουν επιδοτηθεί με 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον και εντάσσονται μαζί με τα ΚΤΕΛ, αν και έχουν 12μηνη απασχόληση, στις διατάξεις του ν. 2963 που προβλέπει επιδότηση 20-30% για την αντικατάστασή τους. Τα τέλη κυκλοφορίας,. επίσης, των τουριστικών λεωφορείων ανέρχονται σε 410 ευρώ, ενώ για όλα τα Δ.Χ. μέχρι 50 θέσεων είναι 146 ευρώ και για τα Δ.Χ. άνω των 50 θέσεων 210 ευρώ.

“Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πλείστες όσες αποφάσεις, διατάξεις και ενέργειες που έχουν αδικήσει κατάφορα το τουριστικό λεωφορείο, όμως ούτε ο χώρος, ούτε ο χρόνος προσφέρονται σε μια επιστολή για τέτοιου είδους αναλύσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία που ανήκουν σ’ αυτά, δεν έχουν πλέον άλλο περιθώριο αναμονής και αισθάνονται ότι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Γι’ αυτό οι φορείς που εκπροσωπούν τα ανά την Ελλάδα τουριστικά λεωφορεία και γραφεία, αποφάσισαν την κάθοδο σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από τις 02 Απριλίου 2003 και ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του για την όποια φθορά υποστεί η τουριστική βιομηχανία, που όλοι οι Κρατικοί φορείς την επικαλούνται μόνο στους οικονομικούς απολογισμούς και στατιστικές, πιστεύουμε δε, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στο υπουργείο σας” καταλήγει η επιστολή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024