Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε αυτόματο πιλότο λειτουργεί ο ελληνικός τουρισμός

Με αυτόματο πιλότο λειτουργεί ο ελληνικός τουρισμός

Την ανησυχία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) για την κατάσταση του ελληνικού τουρισμού έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Την ανησυχία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) για την κατάσταση του ελληνικού τουρισμού<...> έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, κανείς δεν ασχολείται με τα φλέγοντα ζητήματα που τον βαραίνουν.

“Είναι πλέον δρομολογημένο τον μήνα αυτό, να μονοπωλούνται από τα Μ.Μ.Ε η προετοιμασία για τις εκλογές, οι ομιλίες των πολιτικών και “στα παράθυρα” των τηλεοράσεων να εμφανίζονται καλεσμένοι υποψήφιοι πολιτικοί που κατέχουν συγχρόνως Κυβερνητικές θέσεις και οι οποίοι απέχουν αυτό τον καιρό από τα καθήκοντά τους” παρατηρεί η ΠΟΕΤ. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι “ο τουρισμός να λειτουργεί `με αυτόματο πιλότο` και το μέλλον του προδιαγράφεται δυσοίωνο”.

Ενδεικτικά η ΠΟΕΤ αναφέρει τα προβλήματα που διαφαίνονται ήδη αυτή την περίοδο δίνοντας έμφαση “στις απαισιόδοξες προκρατήσεις για τον εισερχόμενο τουρισμό την φετινή χρονιά η οποία είναι συγχρόνως και Ολυμπιακή χρονιά, και ζητούν ένα υπεύθυνο Κυβερνητικό χέρι να τις βοηθήσει και αυτό δεν υπάρχει”. Τονίζει δε η ΠΟΕΤ ότι “οι τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση, όπως συνέβη με την ROC (Royal Olympic Cruises) γεγονός που απετέλεσε μεγάλο κτύπημα για τον Ελληνικό τουρισμό και προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα, ενώ συγχρόνως οδηγούνται 2.000 άνθρωποι, μόνο από τον τομέα της κρουαζιέρας, στην ανεργία. Πολύ φοβούμαστε, ότι στο άμεσο μέλλον πολλές εταιρίες εφόσον δεν υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία, θα βρεθούν στο χείλος της καταστροφής την στιγμή που ο τουρισμός της χώρας μας μειώνεται αισθητά”.

Η αίσθηση της ΠΟΕΤ είναι ότι “αυτά τα θέματα πρέπει να προβάλλονται από τα τηλεοπτικά κανάλια και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα έστω και τώρα, μήπως αφυπνιστούν οι διοικούντες να βοηθήσουν τον πληγωμένο τουρισμό και όχι να μονοπωλούν την επικαιρότητα τα στατιστικά στοιχεία των πολιτικών κομμάτων ή τι θα γίνει μετά τις εκλογές που όλοι θα ευημερούμε”.

“Εκείνο που ζητούμε από την Πολιτεία” καταλήγει η ΠΟΕΤ στην ανακοίνωσή της, “είναι να δούμε κατάματα τα προβλήματα που είναι η μη ύπαρξη διαφημιστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, να εμποδίσουμε την πτώση του τουρισμού και να κρατήσουμε με κάθε τρόπο ζωντανή την Ελληνική κρουαζιέρα, γιατί το αύριο που επαγγέλλονται οι διοικούντες θα είναι μαύρο για τον Ελληνικό τουρισμό, τον οποίο σήμερα έχουμε εγκαταλείψει”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024