Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜε τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε χτες ο Βουλγαράκης
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε χτες ο Βουλγαράκης

Αναλυτική συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αρχής γενομένης από την ενοποίηση των δύο μέχρι τώρα διαφορετικών υπουργείων, είχαν χτες το μεσημέριο […]

Αναλυτική συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αρχής γενομένης από την ενοποίηση των δύο μέχρι τώρα διαφορετικών υπουργείων, είχαν χτες το μεσημέρι<…>ο αρμόδιος υπουργός, κ. Βουλγαράκης και ο πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής.

Το σύνολο της Λιμενικής Πολιτικής, η πολιτική των λιμένων, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουν τα ελληνικά λιμάνια, το σχέδιο ανάπτυξης των λιμανιών και η ανάδειξη της χώρας σε καθοριστικό παίκτη στο διεθνές εμπόριο αποτέλεσαν το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο της συζήτησης τους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για θέματα ακτοπλοΐας.

Μιλώντας για τα θέματα της ακτοπλοΐας, σε δηλώσεις του ο κ. Βουλγαράκης, μετά το πέρας της συνάντησης, ανέφερε πως “πλέον με την ενοποίηση των δύο υπουργείων, δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μια συνολική προσέγγιση των ζητημάτων με καλύτερη ασφαλώς αφετηρία. Ούτως ή άλλως είναι ένα δύσκολο θέμα. Χρειάζεται προσοχή και μια περισσότερο διεξοδική ματιά σε θέματα τα οποία, δικαίως απασχολούν τον κόσμο”.

Πέραν αυτών, ο κ. Βουλγαράκης με τον Πρωθυπουργό συζήτησαν επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διαδικασία ανάπτυξης των νησιών και ειδικά αυτών που έχουν πολλά προβλήματα, περιβαλλοντικά θέματα, θέματα πολιτισμού, χωροταξικά και σειρά άλλων ζητημάτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024