Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌλγα Κεφαλογιάννη: Επείγουσα ανάγκη η δημιουργία ενός νέου ΕΟΤ
Υπουργείο Τουρισμού

Όλγα Κεφαλογιάννη: Επείγουσα ανάγκη η δημιουργία ενός νέου ΕΟΤ

Η αναδιοργάνωση των γραφείων εξωτερικού, ο εκσυγχρονισμός της ελεγκτικής διαδικασίας και η διαμόρφωση της νέας τουριστικής ταυτότητα της Ελλάδας είναι οι άμεσοι στόχοι του Υπουργείο Τουρισμού, όπως τους σκιαγράφησε χθες στο 11ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Την ανάγκη μετατροπής του ΕΟΤ σε ισχυρό εκτελεστικό βραχίονα στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με θέμα “Marketing Greece αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποιοτική ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας”.

Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό, ανάφερε η κα Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας ότι “είναι επείγουσα η ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν νέο ΕΟΤ”.

Άμεσος στόχος είναι η αναδιοργάνωση των γραφείων εξωτερικού, ο εκσυγχρονισμός της ελεγκτικής διαδικασίας και η διαμόρφωση της νέας τουριστικής ταυτότητα της Ελλάδας, ενώ, ήδη, το υπουργείο επεξεργάζεται ένα συγκροτημένο πλάνο πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής, στο οποίο θα κινηθεί στοχευμένα, έξυπνα, δυναμικά και, κυρίως, με χαμηλά κόστη.

“Εργαζόμαστε επάνω σε μεσοπρόθεσμους στόχους βασισμένους στην εκπόνηση ενός σύγχρονου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, με ορίζοντα δεκαετίας”, δήλωσε η υπουργός. “Το σχέδιο αυτό απαρτίζεται από τέσσερις βασικές αρχές:

 • Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με διευκόλυνση των επενδύσεων.
 • Την ανάπτυξη ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό και τις ειδικές μορφές του.
 • Τη διασφάλιση της ποιότητας των υποδομών και των υπηρεσιών τουρισμού, και
 • Την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας”.

Ακόμη, το υπουργείο σκοπεύει να:

 1. Αντιμετωπίσει την ανεργία με την υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
 2. Αναβαθμίσει την τουριστική εκπαίδευση προσαρμόζοντάς την στις σύγχρονες απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς.
 3. Υποστηρίξει την ανάγκη συνέχισης της επιδότησης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και για τις εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού.
 4. Συγκροτήσει νέο νομικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίσει χρόνιες δυσλειτουργίες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του κλάδου και την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών.
 5. Στηρίξει νομοθετικά τις κατηγορίες ειδικού τουρισμού.
 6. Επεξεργαστεί σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών των λιμανιών της χώρας καθώς και συντονισμένες δράσεις με φορείς που αφορά η συγκεκριμένη δραστηριότητα.
 7. Ετοιμάσει σχέδιο νόμου, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών, που ρυθμίζει τα θέματα που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό.
 8. Σχεδιάσει νέο θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την τουριστική εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας σε ιαματικούς πόρους και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον συγκεκριμένο κλάδο.
 9. Βρει σταθερή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας,
 10. με στόχο τη δημιουργία εθνικού στρατηγικού σχεδίου  για τον ιατρικό τουρισμό.
 11. Απλοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων που εποπτεύουμε.
 12. Καταρτίσει πλήρες σχέδιο δράσης για την στήριξη του τουρισμού στην Αθήνα. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες και συνέργιες με συναρμόδια Υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, για την αποτελεσματικότερη δράση μας
 13. Επιταχύνει τις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη μετατροπή μεγάλης Ολυμπιακής εγκατάστασης σε Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας, με στόχο να στηρίξει της πόλη ως τουριστικό προορισμό και να διευρύνει την τουριστική περίοδο.
 14. Στοχεύσει στην ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την ορθή αξιοποίησή τους. Για τον σκοπό αυτό επανιδρύουμε την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής και Συντονισμού συγχρηματοδοτούμενων δράσεων στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.
 15. Εντατικοποιήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση χορήγησης visa σε χώρες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024