Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Αναγκαία η οικοδόμηση μιας ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Πετραλιά: Αναγκαία η οικοδόμηση μιας ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτελεί τον ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού. Ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας και ο ιαματικός τουρισμός, συνιστούν πεδία με εξαιρετικές προοπτικές για το τουριστικό μέλλον της…

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτελεί τον ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού. Ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας<...>και ο ιαματικός τουρισμός, συνιστούν πεδία με εξαιρετικές προοπτικές για το τουριστικό μέλλον της Περιφέρειας, τα οποία αναπτύσσονται με γνώμονα το σεβασμό στους ευαίσθητους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της περιοχής. Ωστόσο, όπως τόνισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας χτες στην ημερίδα της Περιφέρειας με θέμα `2007-2013 Νέα εποχή, ποιά προοπτική για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης`, αναγκαία είναι η “οικοδόμηση μιας ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας”.

“Έχετε ένα καταπληκτικό οικοσύστημα πάνω στο Δέλτα του Έβρου αλλά και γενικότερα, έχετε χιονοδρομικά κέντρα και ξεκινάμε μια προβολή αυτή τη στιγμή όλης της βόρειας Ελλάδας στη Ρωσία και στην Αγία Πετρούπολη για το χειμώνα, διότι διακοπές οι Ρώσοι έχουν τον Ιανουάριο και ταξιδεύουν για χιονοδρομικά κέντρα και θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε εκεί μια ανάπτυξη των χιονοδρομικών κέντρων. Να πω, επειδή μίλησα για τη Ρωσία, ν’ αναφέρω έναν μόνο αριθμό, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι 200.000 Ρώσοι θα επισκεφθούν τη βόρεια Ελλάδα ενώ πέρυσι, αυτός ήταν ο αριθμός για όλη μας τη χώρα. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μπορεί να αποτελέσει την «οροφή» της ζώνης ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας προς το βορρά, εκμεταλλευόμενη την ακτογραμμή στο Αιγαίο Πέλαγος. Αυτές τις δυνατότητες, αυτές τις προοπτικές, καλούμαστε σήμερα να αξιοποιήσουμε αναδεικνύοντας όλη την τουριστική δυναμική της Περιφέρειας” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πετραλιά, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της Περιφέρειας.

“Η νευραλγική, στρατηγική και γεωπολιτική της θέση, ως ανατολική πύλη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και ως γέφυρα επαφής της Ευρώπης με τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, σε συνδυασμό με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δημιουργούν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για την ταχύρρυθμη, εξωστρεφή και ουσιαστική της ανάπτυξη” πρόσθεσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σε μια Ελλάδα που ολοένα και περισσότερο εξελίσσεται σε χώρα παραγωγής υπηρεσιών, ο τουρισμός αυτονόητα αποτελεί μια κορυφαία προτεραιότητα για την μακροχρόνια εξασφάλιση της συλλογικής μας ευημερίας. Κανένας άλλος τομέας και καμία άλλη δραστηριότητα δεν συγκεντρώνει τόσο υψηλό βαθμό ευεργετικών επιδράσεων σε όλο το πλέγμα του τοπικού κοινωνικού, παραγωγικού και οικονομικού ιστού, όσο ο τουρισμός. Η τουριστική δραστηριότητα, ενισχύει άμεσα και έμμεσα σειρά άλλων κλάδων και τομέων, από τις μεταφορές και τις κατασκευές μέχρι το εμπόριο και την αγροτική οικονομία, ενώ προσφέρει πολύτιμες επιλογές για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων της εποχής μας, όπως η ανεργία, η ερήμωση της υπαίθρου, η ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος τοπικών κοινωνιών και πληθυσμιακών ομάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμπλήρωσε η κα Πετραλιά “η πλήρης αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας και κάθε περιοχής ξεχωριστά, αποτελούν το νέο μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να θέσουμε και να κερδίσουμε από κοινού. Το γεγονός ότι περίπου το 80% των κονδυλίων της 4ης Προγραμματικής Περιόδου θα κατευθυνθεί στην Περιφέρεια, άλλωστε, δεν αποτελεί εξαγγελία ή θεωρητική προσέγγιση, αποτελεί βασική κατεύθυνση και διαμορφώνει την πραγματικότητα, επί της οποίας καλούμαστε να κινηθούμε το διάστημα 2007-2013″.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024