Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Το μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό μόλις τώρα ξεκίνησε
15η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ

Πετραλιά: Το μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό μόλις τώρα ξεκίνησε

Στα σχέδια της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη, το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τις δυνατότητες αναβάθμισης του συνολικού τουριστικού προιόντος της χώρας μας αναφέρθηκε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

Στα σχέδια της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη, το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τις δυνατότητες αναβάθμισης του συνολικού τουριστικού προιόντος της χώρας μας αναφέρθηκε η υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας την Τρίτη στην 15η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

“Το μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό μόλις τώρα ξεκίνησε. Σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει ένα ανεξάντλητο δυναμικό που δεν έχουμε ακόμη αξιοποιήσει. Καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει από την πρώτη στιγμή τον τουρισμό ψηλά στην πολιτική και οικονομική της ατζέντα είναι βέβαιο πως τώρα είναι η στιγμή για μεγάλες αλλαγές, για μια νέα εποχή τουριστικής ανάπτυξης” τόνισε η κυρία Πετραλιά.

Μιλώντας ειδικότερα για την κυβερνητική πολιτική σε θέματα τουρισμού η υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη “Χάρτα Τουριστικής Ανάπτυξης”, παρουσιάζοντας τους κεντρικούς άξονες της στρατηγικής αυτής:


  • Η προβολή του ελληνικού τουρισμού, η πύκνωση του δικτύου διεθνών επαφών, το άνοιγμα νέων αγορών, η επιτυχημένη, σύγχρονη και αποτελεσματική διαχείριση της εικόνας και της φήμης της σύγχρονης Ελλάδας.

  • Η αύξηση των επενδύσεων και η διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
  • Η έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κεντρικά χαρακτηριστικά του τουρισμού είναι δύο, όπως τόνισε η κα Πετραλιά. Το πρώτο είναι η ισχυρή αμφίδρομη σχέση την οποία έχει ο τουρισμός με την παγκοσμιοποίηση. Η παγκοσμιοποίηση πολλαπλασιάζει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις και ως εκ τούτου ευνοεί τον τουρισμό. Ταυτόχρονα, η τουριστική εμπειρία έχει ισχυρή τοπική διάσταση και διαμορφώνει τη δυναμική για την ανάπτυξη μιας σειράς από οικονομικές δραστηριότητες με τοπικό – ή εθνικό – χαρακτήρα. Μέσω του τουρισμού το «διεθνές» γίνεται «τοπικό». Το δεύτερο χαρακτηριστικό του τουρισμού είναι ότι μας αφορά όλους. Η άρτια λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας, η διαρκής άνοδος του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων μας.

“Οι δορυφόροι λογαριασμοί, που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, αποτελούν κύρια πρωτοβουλία για την οργάνωση και τον προγραμματισμό των δράσεων τουριστικής ανάπτυξης” υπογράμμισε η υπουργός, προσθέτοντας πως βάση για την ενίσχυση του τουρισμού σε όλη τη χώρα αποτελεί βεβαίως και το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού, το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε “ανοίγει διάπλατα το δρόμο για μια νέα εποχή επενδύσεων, για τη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, για ένα νέο κύμα τουριστικής ανάπτυξης που θα αλλάξει το πρόσωπο της Ελλάδας την επόμενη δεκαετία”.

“Τα τελευταία τρία χρόνια ο ελληνικός τουρισμός άλλαξε εποχή. Πέρασε στον 21ο αιώνα. Η ελληνική βιομηχανία των διακοπών, της αναψυχής και του ελεύθερου χρόνου κερδίζει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας. Με τολμηρές αλλαγές και σκληρή δουλειά ανανεώνουμε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τον καθιστούμε έναν δυναμικό παίκτη, που πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024