Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Επιστολή διαμαρτυρίας σε υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης

ΠΟΕΤ: Επιστολή διαμαρτυρίας σε υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης

Η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, έστειλε για άλλη μια φορά επιστολή διαμαρτυρία προς υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, αναφέροντας ότι ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζεται με αποσπασματικό τρόπο και τελείως […]

Η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, έστειλε για άλλη μια φορά επιστολή διαμαρτυρία προς υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης<...>, αναφέροντας ότι ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζεται με αποσπασματικό τρόπο και τελείως διαφορετικό από εκείνον που οι ανταγωνίστριες χώρες εφαρμόζουν.

Η ΠΟΕΤ στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων και τα κυριότερα προβλήματα του κλάδου. Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι η συναρμοδιότητες μεγάλου αριθμού κρατικών φορέων που εποπτεύουν το τουριστικό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι διαδικασίες συναλλαγής και οι αποφάσεις για τον κλάδο να λαμβάνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Η επιστολή στην συνέχεια θίγει το θέμα του ΕΟΤ, του οποίου η διάλυση έγινε με προχειρότητα και χωρίς μελέτη. Επίσης, αναφέρει ότι η συχνές αλλαγές των γενικών του γραμματέων δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Επόμενο θέμα που θίγεται είναι το χαμηλό ποσό που διατίθεται για την διαφήμιση της χώρας μας σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες και ιδίως σε σχέση με αυτό της Τουρκίας, όπως επίσης και η συρρίκνωση των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Το επόμενο θέμα του θίγεται είναι η αύξηση των τιμών των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής της κίνησης στην τελική τιμή. Τέλος θίγονται και τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τα τουριστικά λεωφορεία.

Η επιστολή επίσης προτείνει ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στον τουριστικό κλάδο μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα της 11η Σεπτεμβρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024